Bacteriile radioactive ar putea vindeca cancerul pancreatic!

În cadrul unui studiu realizat pe șoareci s-a dovedit că b

separator
acteriile listeria, transformate pentru a deveni radioactive, infectează, selectiv, celulele canceroase ale acestui organ.

Bacteriile-radioactive-ar-putea-vindeca-cancerul-pancreatic

Aceste bacterii, care permit un tratament radiologic ţintă, au redus considerabil numărul de metastaze la şoarecii modificaţi genetic pentru a dezvolta o formă agresivă de cancer pancreatic, asemănător celui uman.

images„Ne simţim încurajaţi, întrucât am putut să reducem cu 90% numărul de metastaze cu prima serie de teste. Cu un plus de îmbunătăţiri, abordarea noastră are potenţialul de a deschide calea spre o nouă eră în tratamentul cancerului metastazat la pancreas „, a declarat Claudia Gravekamp, profesor de microbiologie şi imunologie la Facultatea de medicină Albert Einstein din New York, principalul autor al studiului.

Noua abordare testată pe şoareci a rezultat din observarea, vreme de mai mulţi ani, a unei forme de bacterie listeria, slăbită în laborator, care a fost capabilă să infecteze celulele canceroase, distrugându-le foarte repede, dar nu şi celulele sănătoase.

Pancreatic_cancer_stages_lab_image9În celulele canceroase, reacţia sistemului imunitar este foarte slabă, permiţând bacteriei să supravieţuiască, au explicat oamenii de ştiinţă.

Cancerul pancreatic este unul dintre cancerele care provoacă cele mai multe decese, şansele de supravieţuire pe o durată de cinci ani după diagnosticare fiind de doar 4%.

 

Sursa

Noua „nebunie” muzicală a Getei Burlacu
Articolul anterior
Horia Brenciu a “incendiat” scena Palatului Național din Chișinău! (FOTO)
Articolul următor
Alte articole interesante