Caz extrem! Un bărbat a adunat atât de multă ceară în urechi, încât doctorul cu greu a putut să o scoată! Video

Poate fi considerat omul cu cea mai murdară ureche din lume, însă nu este chiar aşa. Motivul pentru care ceara s-a întârit şi a blocat canalul auditiv poate fi inclusiv un obicei la care apelezi şi tu în fiecare zi pentru a-ţi curăţa urechile.

separator
media_146928514678094100Bărbatul din materialul video de mai jos avea atât de multă ceară uscată şi întărită în ureche, încat a mers la medic pentru ajutor, iar intervenţia de eliminare a dopului de ceară a durat în jur de 15 minute.
Ceara întărita era atât de greu de scos, iar porii din interiorul canalului auditiv au început să sângereze. Mai jos, se vede cum doctorul scoate ceara folosind o multitudine de unelte, ajutat şi de un endoscop cu camera video. La început foloseşte o paletă minusculă cu care îndepărtează stratul moale de ceara de la suprafaţă, apoi doctorul scoate un bloc mare si solid de piatră, dupa care e nevoit să introducă în interior un aspirator special.
Medicii otorinolaringologi avetizează cu privire la folosirea beţişoarelor de vată pentru curăţarea canalului auditiv.

Ce se întâmplă atunci când foloseşti beţisoarele de vată?

În porţiunea externă a canalelor auditive se găsesc o multitudine de celule şi glande care secretă un lichid special destinat umezirii şi lichefierii cerumenului produs adânc în ureche, aşa încât acest lucru facilitează eliminarea şi curăţarea naturală a urechilor de ceară.
În momentul în care sunt folosite insistent beţişoarele de vată, conductul auditiv extern este lipsit de acest secret fiziologic, fapt ce conduce la întărirea cerumenului în canal. În plus, beţişoarele de urechi nu fac altceva decât să împingă şi mai mult, spre timpan, cerumenul pietrificat, spaţiu din care doar medicul poate să îl extragă.

Cum se curăţă corect urechile?

Urechile se curăţă cu apă, cu ajutorul vârfului degetului mic, atât cât se ajunge, pe porţiunea externă a conductului auditiv. Curăţarea insistentă a urechilor, în profunzime, cu ajutorul beţişoarelor de vată nu este recomandată. Ceara produsă în canalul auditiv are efect antibacterian, ea este necesară pentru a menţine elasticitatea şi sănătatea timpanului.

Beţişoarele pentru urechi cresc riscul de apariţie a infecţiilor micotice şi bacteriene la nivelul conductului auditiv extern, dar şi sporesc riscul de lezare a timpanului.

Un simplu test ar putea indica vârsta biologică reală și riscul de boli

Oamenii de știință spun că există diferențe mari între vârsta noastră, respectiv numărul de ani pe care îi avem, și vârsta biologică reală, care, în termeni simpli, reprezintă uzura organismului, respectiv a celulelor și a organelor. Cunoașterea vârstei biologice ar putea acum ajuta la calcularea riscului de îmbolnăvire al unei persoane, scrie doctorulzilei.ro.

Spre deosebire de vârsta cronologică, vărsta biologică este un indicator puternic al stării de sănătate a unei persoane. Un nou studiu realizat de o echipă de cercetători americani de la Universitatea din Pittsburgh a descoperit markeri din sânge care pot dezvălui vârsta biologică a unei persoane, ceea ce ar putea ajuta la tratarea diferitelor probleme de sănătate care pot apărea pe măsură ce organismul uman îmbătrânește.

„Imaginați-vă două persoane în vârstă de 65 de ani. Una merge cu bicicleta la serviciu și face schi în weekend-uri, iar cealaltă nu poate urca nici măcar un rând de scări. Au aceeași vârstă cronologică, dar vârste biologice foarte diferite. De ce îmbătrânesc acești doi oameni în mod diferit?”, spune Aditi Gurkar, medic geriatru la Universitatea din Pittsburgh.

Rolul indicelui metabolic al îmbătrânirii sănătoase (HAM)

În noul studiu, publicat în revista Aging Cell şi citat de 360medical.ro, cercetătorii au căutat, în special, diferiți metaboliți – molecule mici eliminate de procesele biologice din organism. Acestea pot fi folosite ca dovezi pentru a determina ce procese au loc în organism și cât de bine se desfășoară acestea.

În total, au fost identificați 25 de metaboliți care au prezentat diferențe semnificative între persoanele cu îmbătrânire sănătoasă și cele cu îmbătrânire rapidă. Acest grup de molecule a fost denumit indicele metabolic al îmbătrânirii sănătoase (HAM).

Indicele HAM ar putea servi ca un predictor al îmbătrânirii la om, spun autorii studiului. Echipa a identificat, de asemenea, trei metaboliți care păreau a fi deosebit de importanți în stimularea îmbătrânirii biologice.

În testele efectuate pe un grup separat, indicele HAM s-a dovedit a fi 68% precis în calcularea vârstei biologice. Cu mai multe cercetări, ar putea fi posibil să se dezvolte un test de sânge pentru evaluarea rapidă și ușoară a vârstei biologice.

Acest test ar putea fi apoi efectuat pe persoane la vârste mai timpurii, atunci când modificările proceselor moleculare sunt mai ușor de modificat: la o persoană de 30 de ani, de exemplu, căreia i se spune că vârsta sa biologică este mult mai mare decât ar trebui să fie.

„Acea persoană ar putea apoi să se gândească să schimbe mai devreme anumite aspecte ale stilului său de viață – fie că este vorba de îmbunătățirea somnului, a dietei sau a regimului de exerciții fizice – pentru a spera să-și inverseze vârsta biologică”, spune Gurkar.

Încă un virus își arată colții! Explozie de cazuri la un centru de refugiați din R. Moldova! 17 persoane diagnosticate

Numeroase cazuri de rujeolă au fost înregistrate la un centru din Republica Moldova, unde sunt cazați refugiați. 17 persoane au rujeolă, după cum a informat șeful-adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală, Vladimir Bolocan, în timpul ședinței operative a serviciilor Capitalei.

„Din cele 22 de cazuri suspecte, doar 17 au fost confirmate, patru au fost infirmate, iar un caz încă rămâne suspect. Totodată, există trei cazuri sporadice cu infectare de rujeolă în capitală și localitatea Hulboaca. Aceste cazuri nu au legătură epidemiologică între ele și nu prezintă nici un risc de desfășurare a unui nou focar”, a anunțat oficialul.

Multe cazuri de rujeolă, la un centru de plasament al refugiaților din Republica Moldova

De asemenea, Vladimir Bolocan a atras atenția că, în ultima vreme, crește îngrijorător numărul infectărilor cu rotavirus, doar în luna aprilie fiind raportate 18 cazuri, ceea ce reprezintă 50% din totalul de îmbolnăviri din primul trimestru.

Șeful-adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală a îndemnat părinții să-și imunizeze copiii, menționând că vaccinul de rotavirus se administrează în primele șase luni de viață, este unul sigur și nu are contraindicații.

Rujeola, cunoscută și sub numele de pojar, este o boală infecțioasă cauzată de virusul rujeolei (Morbillivirus) din familia Paramyxovirus. Este caracterizată de simptome precum febră, tuse, secreții nazale, ochi roșii și sensibili la lumină (conjunctivită) și o erupție cutanată distinctivă. Rujeola este extrem de contagioasă și se răspândește prin picături mici de secreții respiratorii ale persoanelor infectate, de obicei prin tuse sau strănut.

Boala poate fi gravă și poate duce la complicații precum pneumonie, encefalită (inflamarea creierului) și pierderea vederii, conform radiomoldova.md citat de evz.ro.

Cazuri de tromboză apărute după vaccinul AstraZeneca. Producătorul, chemat în instanță de justiția germană

Un tribunal din Germania a cerut companiei AstraZeneca să furnizeze informații detaliate despre cazurile de tromboză care ar putea fi legate de vaccinul anti-Covid produs de aceasta. Această solicitare a fost făcută în urma unei plângeri depuse de o femeie care cere despăgubiri în valoare de 250.000 de euro pentru daunele suferite, scrie realitatea.net

Tribunalul teritorial din Bamberg (sudul Germaniei) a ordonat companiei AstraZeneca să dezvăluie date despre cazurile de tromboză posibil legate de vaccinul său împotriva Covid-19.

Decizia a fost luată în cadrul unui proces intentat de către o femeie de 33 de ani care solicită despăgubiri de 250.000 de euro pentru daunele suferite, încă 17.200 de euro pentru veniturile pe care a încetat să le mai primească și până la 600.000 de euro pentru limitări viitoare.

Instanța consideră că datele pot îmbunătăți situația probatorie, așa că AstraZeneca trebuie să dezvăluie cazurile de tromboză suferite de persoanele care au primit vaccinul în perioada 27 decembrie 2020 – 19 februarie 2024. Potrivit instanţei, vaccinul poate provoca, în principiu, tromboza. Producătorul a oferit deja informații parțiale care trebuie acum completate. Odată ce informațiile vor fi disponibile, instanța poate solicita un raport de specialitate. Avocatul reclamantului consideră că ar putea dura ani de zile până să existe o hotărâre definitivă.

Reclamanta a dat în judecată compania AstraZeneca după ce a suferit o tromboză care a făcut-o să intre în comă și de pe urma căreia mai există consecințe. Tromboza a apărut după ce a fost vaccinată cu vaccinul anti-Covid al acestui producător. Femeia a primit recunoaștere oficială din partea statului Bavaria pentru daune colaterale legate de vaccin.

Organismul competent este Centrul Bavarez pentru Afaceri Sociale și de Familie (ZBFS), care a primit până acum 2.712 cereri. Daunele legate de vaccin au fost recunoscute în 140 de cazuri.

Îngrozitor! Ce a descoperit o femeie din Capitală în roșiile de la piață
Articolul anterior
Noua iubită a lui Putin e cu 40 de ani mai tânără decât el!
Articolul următor