Caz extrem! Un bărbat a adunat atât de multă ceară în urechi, încât doctorul cu greu a putut să o scoată! Video

Poate fi considerat omul cu cea mai murdară ureche din lume, însă nu este chiar aşa. Motivul pentru care ceara s-a întârit şi a blocat canalul auditiv poate fi inclusiv un obicei la care apelezi şi tu în fiecare zi pentru a-ţi curăţa urechile.

separator
media_146928514678094100Bărbatul din materialul video de mai jos avea atât de multă ceară uscată şi întărită în ureche, încat a mers la medic pentru ajutor, iar intervenţia de eliminare a dopului de ceară a durat în jur de 15 minute.
Ceara întărita era atât de greu de scos, iar porii din interiorul canalului auditiv au început să sângereze. Mai jos, se vede cum doctorul scoate ceara folosind o multitudine de unelte, ajutat şi de un endoscop cu camera video. La început foloseşte o paletă minusculă cu care îndepărtează stratul moale de ceara de la suprafaţă, apoi doctorul scoate un bloc mare si solid de piatră, dupa care e nevoit să introducă în interior un aspirator special.
Medicii otorinolaringologi avetizează cu privire la folosirea beţişoarelor de vată pentru curăţarea canalului auditiv.

Ce se întâmplă atunci când foloseşti beţisoarele de vată?

În porţiunea externă a canalelor auditive se găsesc o multitudine de celule şi glande care secretă un lichid special destinat umezirii şi lichefierii cerumenului produs adânc în ureche, aşa încât acest lucru facilitează eliminarea şi curăţarea naturală a urechilor de ceară.
În momentul în care sunt folosite insistent beţişoarele de vată, conductul auditiv extern este lipsit de acest secret fiziologic, fapt ce conduce la întărirea cerumenului în canal. În plus, beţişoarele de urechi nu fac altceva decât să împingă şi mai mult, spre timpan, cerumenul pietrificat, spaţiu din care doar medicul poate să îl extragă.

Cum se curăţă corect urechile?

Urechile se curăţă cu apă, cu ajutorul vârfului degetului mic, atât cât se ajunge, pe porţiunea externă a conductului auditiv. Curăţarea insistentă a urechilor, în profunzime, cu ajutorul beţişoarelor de vată nu este recomandată. Ceara produsă în canalul auditiv are efect antibacterian, ea este necesară pentru a menţine elasticitatea şi sănătatea timpanului.

Beţişoarele pentru urechi cresc riscul de apariţie a infecţiilor micotice şi bacteriene la nivelul conductului auditiv extern, dar şi sporesc riscul de lezare a timpanului.

Îngrozitor! Ce a descoperit o femeie din Capitală în roșiile de la piață
Articolul anterior
Noua iubită a lui Putin e cu 40 de ani mai tânără decât el!
Articolul următor
Alte articole interesante