Ce nu știai despre firele albe

Se mai întâmplă să vă uitați în oglindă și să observați câte un fir alb de păr? Cu siguranță, acest lucru nu vă încântă, indiferent de vârsta pe care o aveți.  Ca să nu vă panicați prea tare, cel mai indicat ar fi să vă informați suficient vizavi de acest subiect.

separator

Iti-smulgi-firele-albe-1024x1024


Iată ce trebuie să cunoașteți despre apariția firelor albe!

REGULA 50-50-50

Știi deja că îmbătrânirea cauzează albirea părului, dar iată ceva interesant: 50% din populație are 50% păr albit la vârsta de 50 de ani.

PĂRUL ALBEȘTE DIFERIT ÎN FUNCȚIE DE ETNIE

Caucazienii sunt cei care se confruntă prima dată cu această schimbare, iar persoanele roșcate albesc cel mai repede. Urmează apoi asiaticii, iar ultimii sunt afro-americanii. Oamenii de știință nu și-au dat încă seama de ce.

STRESUL INFLUENȚEAZĂ CULOAREA PĂRULUI

Stresul nu te va face să albești peste noapte, dar este implicat în diferite probleme ale pielii sau părului. De exemplu, după ce îți pierzi părul în timpul unui eveniment stresant (cum ar fi chimioterapia), el poate crește apoi într-o culoare diferită.

STILUL DE VIAȚĂ ESTE IMPORTANT

Fumatul te poate face să albești mai repede, la fel și deficiența de vitamina B12. Specialiștii recomandă să consumi mai multe alimente pline de vitamine și de antioxidanți, dacă vrei ca procesul îmbătrânirii să fie încetinit.

PĂRUL NU DEVINE GRI, CI CREȘTE AȘA

Un fir de păr supraviețuiește între 1 și 3 ani, apoi cade – apoi crește un nou fir. Pe măsură ce îmbătrânești, șansele ca firele noi să fie albe cresc.

Sursa

 

 

SA ”Floreni” a primit un titlu de valore la Gala Businessului Moldovenesc
Articolul anterior
Un traficant de droguri a fost reținut
Articolul următor
Alte articole interesante