Ce se întâmplă cu hainele donate de oamenii din ţările bogate?

Sunt foarte mulţi cei care donează în scopuri de binefacere obiecte pe care nu le mai folosesc, mai ales în ţările înalt dezvoltate. Totuşi, gestul de a dona bunurile de care nu mai ai nevoie prinde contur şi în ţara noastră. Atunci când faci curăţenie în garderobă, napărat găseşti o grămadă de lucruri inutile, în stare bună, şi te gândeşti că ar fi mai bine să le donezi decât să ajungă la coşul de gunoi.

separator

secondhand1-1365943666Ei bine, soarta bunurilor donate depinde în mare parte de organizația cu care are de a face donatorul. În primul rând, acestea sunt sortate. În organizaţiile mici de acest lucru se ocupă 1-2 voluntari, în altele, mai mari, – există zeci de oameni care fac această muncă.

În imaginea de mai jos, un muncitor de la organizaţia americană de binefacere Goodwill triază bunurile donate.

Wed. , Feb. 8, 2012. Ron Moran feeds a baler inside Goodwill's new warehouse and buy the pound outlet store at the Gorham Industrial Park. (Photo by John Patriquin/Portland Press Herald via Getty Images)De regulă, organizațiile și companiile au propriul sistem de sortare a hainelor. De exemplu, compania suedeză H&M categoriseşte confecţiile în trei grupuri: haine potrivite pentru port, confecţii care necesită eliminarea defectelor şi îmbrăcăminte care nu mai este bună de nimic.

2

Totuşi, din păcate, o mare parte din hainele donate în ţările bogate ajung în cele sărace vândute la second-hand, uneori la preţuri foarte mari, mai ales dacă obiectul se află într-o stare mai bună. Unii comercianţi sau organizaţii vând bunurile, iar încasările le distribuie oamenilor fără adăpost şi celor nevoiaşi.

Acest lucru, însă, nu se întâmplă de fiecare dată. Chiar și într-o astfel de cauză nobilă, se întâmplă să ajungă în mâinile escrocilor obiectele pe care oamenii cu suflet mare le-au donat.

Chiar şi așa, atunci când găseşti prin casă lucruri inutile, nu te grăbi să le arunci la coşul de gunoi. Caută în zona ta o organizaţie de caritate şi donează bunurile, ca împreună să facem lumea mai bună!

Adela Popescu:”Dacă tai salcia, divorțez”!
Articolul anterior
Atenţie! Pizza congelată conţine multe E-uri și aromă de fum
Articolul următor
Alte articole interesante