Ciuperca, responsabilă de apariţia celor mai frecvente infecţii vaginale, poate provoca boli psihice!

Oamenii de ştiinţă au descoperit o legătură între ciuperca Candida şi schizofrenie la bărbaţi, tulburări de memorie în cazul femeilor cu afecţiuni mintale, susţinând că acest tip de infecţie ar putea avea un impact mai îndelungat în timp asupra organismului decât se credea anterior.

separator

Candida-penetrating-human-tissue

Fungii, precum cei din genul Candida, cresc în mod fiziologic în intestinele umane. Cu toate acestea, dacă trăiesc prea mult în medii calde şi umede, ciupercile se înmulţesc provocând senzaţii  de mâncărime sau arsură şi pot declanşa infecţii cu transmitere sexuală. Infecţia cu Candida poate fi prevenită prin reducerea consumului de zahăr, evitarea consumului inutil de antibiotice şi menţinerea unei igiene corespunzătoare a organismului. Se estimează că aproximativ 75% dintre femei au cel puţin o dată în viaţă o infecţie vaginală provocată de fungii Candida.

În cadrul unei noi cercetări, specialiştii Şcolii de Medicină din cadrul Universităţii ,,Johns Hopkins” din Baltimore, SUA, au descoperit că unele boli mintale, cum este, de exemplu, schizofrenia, ar putea fi legate de probleme ale sistemului imunitar. În acest sens, echipa de investigaţie a decis să analizeze care este rolul infecţiilor cu fungi în cadrul acestui proces.

După ce au fost luaţi în considerare factori cum ar fi vârsta, rasa, statutul socio-economic şi medicaţia pe care o luaseră până în acel moment cei peste 800 de pacienţi, s-a descoperit că 26% dintre ei aveau anticorpi împotriva ciupercii Candida Albicans, faţă de doar 14%, dintre bărbaţii care nu suferiseră până atunci de o boală psihică. Această legătură nu a fost găsită şi la femei, însă atunci când cercetătorii au cerut participanţilor să completeze o serie de teste cognitive, femeile cu schizofrenie sau cele care sufereau de tulburare bipolară şi care aveau antecedente de infecţie cu fungi au avut rezultate mult mai slabe, în comparaţie cu cele care nu au fost niciodată infectate.

sursa

O femeie din India a născut primul său copil, la 70 de ani
Articolul anterior
Are 64 de ani, dar arată ca la 30!
Articolul următor