Copilul îi dă puteri să meargă înainte

Se spune că viaţa este un drum lung şi imprevizibil pe care îl parcurgem zi de zi. Acest drum are cotituri nebănuite, fiecare dintre ele marcându-ne destinul într-un mod fericit sau mai puţin fericit. Însă există întâmplări care ne schimbă viaţa radical, fără să avem posibilitatea de a ne întoarce înapoi.

separator
Copilul-îi-dă-puteri-să-meargă-înainte

Viaţa lui Ana a luat o altă turnură, după ce s-a stins din viaţă tatăl ei. Mama ei nu a reuşit să înfrunte durerea pierderii şi a înecat amarul în alcool, iar tânăra a rămas singură faţă în faţă cu soarta şi cu toate “splendorile” ei.

DSC00020Simţind nevoia de avea alături pe cineva drag, Anişoara l-a întâlnit pe tatăl viitorului ei copil, însă el nu s-a dovedit a fi persoana potrivită, care să-i devină un sprijin în toate. Într-un final, tânăra a ajuns fără serviciu, fără vreun ajutor din partea cuiva, în aşteptarea unui copil, pe care trebuia să-l aducă într-o lume nesigură, plină de griji şi probleme.

Deşi are o casă pe care i-au lăsat-o drept moştenire buneii ei, din cauza lipsei de bani, nu a putut s-o întreţină. De aceea, a devenit imposibil de locuit în ea: energia electrică şi gazele naturale au fost deconectate, iar singura sobă din casă, este într-o stare ce nu permite uilizarea ei.

Aflată în culmea disperării, Ana s-a adresat la Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei din Orhei, iar asistenţii sociali de acolo au întreptat-o spre Centrul Maternal “În braţele mamei”.

Tânăra mămică a păşit pragul Centrului la mijlocul lunii februarie, purtând în braţe cea mai mare comoară- fetiţa ei, Nina. Îngeraşul, pe care Dumnezeu i l-a trimis alături, a devenit sensul vieţii ei. Zi de zi, privind în ochii micuţei, Ana găseşte putere să lupte în continuare.

DSC00031 DSC00032 DSC00033

La insistenţa echipei de la Centru, primăria satului Brăviceni a promis că până la toamnă vor face tot posibilul ca să repare casa Anei.

DSC00021Datorită Centrului Maternal “În braţele mamei”, Nina a rămas alături de mămica sa, bucurându-se de dragostea nemărginită. Nu ştie ce drum i-a pregătit viaţa şi ce cotituri va avea acesta, dar atât timp cât o are pe mama, de nimic nu îi este frică.

În situaţii similare sunt încă 9 cupluri mamă-copil, care se bucură zilnic de serviciile acordate de Centru. Fiecare dintre noi poate ajuta un copil să rămână în braţele mamei. Pentru aceasta, poți să face o donaţie prin intermediul terminalelor de plată QIWI şi MMPS sau să te adresezi directla Centrul Maternal “În braţele mamei”, care se află în Chişinău, pe strada Criuleni nr.22.

Telefon: (022) 92-28-29; 46-32-28
Adresa: Mun. Chisinau, str. Criuleni 22, Cartierul Poşta Veche
Cont bancar:
c/f: 40246014
Cont curent: 225100000186757
Cont special: 225110000186757
BC VictoriaBank S.A. filiala nr. 3

Designer-ul familiei Chirtoacă
Articolul anterior
Viața lui Catherine Deneuve!
Articolul următor
Alte articole interesante