Crima care a îngrozit țara! Minorii au recunoscut că au ucis-o pe eleva din Strășeni

Doi dintre cei trei minori, reținuți în cazul teribilului omor al adolescentei de 14 ani din Strășeni, și-au recunoscut vina, iar al treilea refuză să dea depoziții, a declarat procurorul raionului Strășeni, Alexandru Rață, pentru sputnik.md.

separator

Cristina Parhomenco a fost omorâtă cu cruzime în seara zilei de 25 noiembrie 2016 de alți patru minori.10991051_1541111852835885_4392648702769784962_n

Detalii terifiante! Fata de la Strășeni a fost bătută de către patru minori aflați în stare de ebrietate

Minorii, cu vârste de 13, 15 și 16 ani, au fost reținuți la câteva zile de la săvârșirea crimei, fiind plasați în arest preventiv în izolator.

Băiatul de 13 ani a fost eliberat. Potrivit legislației naționale, acesta nu poate fi tras la răspundere penală, însă a fost luat la evidența poliției, iar pentru crima pe care a săvârșit-o părinții săi vor trebui să plătească o amendă.

La 11 ianuarie, a fost extrădat în țară, din Ungaria, cel de-al patrulea învinuit de acest omor. E vorba de Vitalie Vlad, de 17 ani, despre care se spune că ar fi fost prietenul victimei.

,,Doi dintre cei trei reținuți, care au fost plasați în custodia organelor de anchetă la 6 decembrie, și-au recunoscut vina, iar al treilea, extrădat la 11 ianuarie, refuză să facă declarații în fața organelor de anchetă”, a declarat pentru sursa citată procurorul raionului Strășeni.

Alexandru Rață a precizat că organul de urmărire penală va transmite dosarul în instanța de judecată imediat ce va primi și expertiza medico-legală și cea psihiatrică la care este supus acum minorul de 17 ani, extrădat din Ungaria.

Potrivit legislației, Vitalie Vlad trebuie să fie supus unei expertize medico-legale, dar și unui examen psihiatric care este desfășurat de specialiștii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie, amplasat pe strada Costiujeni din municipiul Chișinău. Acestor analize au fost supuși și primii doi inclupați.

”Așteptăm rezultatele expertizelor psihiatrice și medico-legale. Imediat ce vom primi aceste analize vom fi gata să trimitem în judecată dosarul omorului Cristinei Parhomenco”, a declarat procurorul raoinului Strășeni.

Potrivit procurorului, deoarece sunt minori, cei trei adolescenți învinuiți de omorul Cristinei Parhomenco riscă maximum până la 12,6 ani de închisoare.

”În cazul în care erau majori, ei riscau detenție pe viață”, a declarat procurorul.

Potrivit informațiilor sursei, tânărul de 17 ani, ar fi inițiatorul omorului adolescentei Cristina Parhomenco de 14 ani. Surse din cadrul anchetei au declarat pentru agenție că acesta le-ar fi propus celorlalți participanți la omor ca fetei să-i fie scoși ochii, pentru că în opinia sa pe retină rămâne ultima imagine văzută de om.

Martorii care au găsit-o pe Cristina Parhomenco ucisă susțin că aceasta avea ochii scoși și pielea jupuită de pe față.  Minora era dezbracată și ascunsă sub un morman de pietre și bârne într-o casă aflată în construcție chiar în centrul orașului Strășeni.

În prezent, cei trei minori, de 15, 16 și 17 ani, acuzați de uciderea adolescentei Cristina Parhomenco se află în arest preventiv la Penitenciarul nr.13 din Chișinău.

Medicii au stabilit cauza morții fetei de la Strășeni

Zeci de răniți într-un incediu din Capitala României
Articolul anterior
Poza Liliei Ojovan care a adunat 5000 de like-uri în 2 ore
Articolul următor