Ce să faci atunci când te laşi de fumat ca să nu te îngraşi?

din-5-6-incercari-va-puteti-lasa-de-fumat-8673153Conform unui studiu făcut în Japonia, cu cât fumezi mai multe ţigări pe zi, cu atât te vei îngrăşa mai mult atunci când vei renunţa.

separator

Cercetătorii au analizat un grup de persoane care au renunţat la fumat şi au constatat că în doar 3 luni după renunţarea la acest viciu, participanţii acumulaseră deja 4-5 kilograme. Iar cu cât subiecţii fumau mai mult înainte să se lase, aproximativ 2 pachete pe zi, cu atât se îngrăşau mai repede în  perioada post-fumat.

tigariPentru exemplificare, experţii au măsurat indicele de masă corporală şi au observat că fumătorii înrăiţi aveau un IMC mai mare cu 7,4%, în comparaţie cu cei care fumau doar ocazional şi care au înregistrat o creştere cu 5% a cantităţii de grăsime din corp.

Senzaţia de foame continuă apărută  în momentul renunţării la fumat este cauzată de lipsa nicotinei, care are un efect inhibitor asupra hormonilor responsabili de pofta de mâncare. Prin urmare, cu cât ești mai dependent de această substanţă, cu atât mai puternic vei resimţi nevoia de a o înlocui prin alimente.

fumat_ingrasa_a168b11f2d

renuntarea la fumat i“Încearcaţi să beţi apă foarte rece printr-un pai atunci când vă este foame, pentru că astfel se va elibera o cantitate mică de dopamină în creier, reducând senzaţia de foame, iar paiul poate imita cu uşurinţă forma ţigării, conferindu-vă o senzaţie reconfortantă şi ideea că nu sunteţi privat de ceea ce vă place”, acesta este sfatul Directorului Universităţii Rochester, Scott McIntosh.

Sursa

Lacrimi şi emoţii înainte de marea schimbare!
Articolul anterior
Adrian Ursu a fost analizat de astrologul Lucia Palii chiar de ziua lui!
Articolul următor
Alte articole interesante