Cum arată omul-elefant! Un ţânţar i-a transformat viaţa în coşmar! Video

Bărbatul trăieşte un adevărat coşmar după ce a fost infectat cu una dintre cele mai serioase boli tropicale, transmisă prin înţepătură de ţânţar.

separator

boala-elefant_opt_opt-692x360

In urma cu 20 de ani, Raimundo, un bărbat din Brazilia, a fost înţepat de un ţânţar care era purtător de parazitul Lymphatic filariasis. Acest parazit cauzează filarioza limfatică, manifestată prin  elefantiazis, o îngroşare masivă a unui membru denumită popular şi „boala omului – elefant”.

De atunci, omul trăieşte un coşmar: pe piciorul stâng i-au apărut umflături masive, culoarea pielii s-a schimbat şi aminteşte de un elefant, aşa cum este denumirea populară a bolii, scriu cei de la Daily Mail.

dc-Cover-mrus4h22qf3a5l83m5m7h7dis5-20160515175122.Medi

Sunt trei tipuri de viermi care duc la această boala: Wuchereria bancrofti, Brugia malayi şi Brugia timori, primul fiind cel mai comun. Boala vizează sistemul limfatic al organismului, iar larvele se reproduc şi se maturizează pe o perioadă de un an. Infecţia este de obicei caracterizată prin umflarea extremă a membrelor sau a organelor genitale, iar majoritatea persoanelor care sunt infectate de parazit pot să nu dezvolt nici un simptom.

Cu toate acestea, viermii pot afecta rinichii şi ganglionii limfatici, chiar dacă o persoană nu prezintă simptome externe. Mai bine de 120 de milioane de persoane sunt infectate cu filarioza limfatica. Aproximativ 1,4 miliarde de persoane riscă expunerea la boala în 73 de ţări. Infecţia este răspândită în Africa, America Centrala şi de Sud, Asia de Sud şi Insulele Pacific.

Raimundo este în prezent în curs de tratament la o clinică din Sao Jose Rio Preto. Doctorii au reuşit să îi reducă umflăturile la picioare, însa drumul va fi anevoios până la o recuperare mai buna şi nu se ştie daca boala va dispărea complet. Medicii pot indica medicamente antihelmintice care vor expulza viermi paraziţi din corpul pacientului, dar, cu toate acestea, în cazuri precum cel al lui Raimundo, care nu a solicitat un tratament imediat, boala poate însemna o luptă lungă, pe viaţă.

Persoanele din zonele afectate sunt adesea încurajate să folosească repelanţi, care conţin în anumite concentraţii dietilmetatoluamida, substanţă care ţine ţânţarii la distanţă.

Vezi în video-ul de mai jos cum arată bărbatul şi cum face faţă calvarului vieţii lui:

sursa

Cum arată fiul lui Arnold Schwarzenegger. Actorul l-a însoţit la ceremonia de absolvire a facultăţii
Articolul anterior
Ce se întâmplă în organism dacă bei patru pahare de apă plată pe zi
Articolul următor
Alte articole interesante