Cum arată omul-elefant! Un ţânţar i-a transformat viaţa în coşmar! Video

Bărbatul trăieşte un adevărat coşmar după ce a fost infectat cu una dintre cele mai serioase boli tropicale, transmisă prin înţepătură de ţânţar.

separator

boala-elefant_opt_opt-692x360

In urma cu 20 de ani, Raimundo, un bărbat din Brazilia, a fost înţepat de un ţânţar care era purtător de parazitul Lymphatic filariasis. Acest parazit cauzează filarioza limfatică, manifestată prin  elefantiazis, o îngroşare masivă a unui membru denumită popular şi „boala omului – elefant”.

De atunci, omul trăieşte un coşmar: pe piciorul stâng i-au apărut umflături masive, culoarea pielii s-a schimbat şi aminteşte de un elefant, aşa cum este denumirea populară a bolii, scriu cei de la Daily Mail.

dc-Cover-mrus4h22qf3a5l83m5m7h7dis5-20160515175122.Medi

Sunt trei tipuri de viermi care duc la această boala: Wuchereria bancrofti, Brugia malayi şi Brugia timori, primul fiind cel mai comun. Boala vizează sistemul limfatic al organismului, iar larvele se reproduc şi se maturizează pe o perioadă de un an. Infecţia este de obicei caracterizată prin umflarea extremă a membrelor sau a organelor genitale, iar majoritatea persoanelor care sunt infectate de parazit pot să nu dezvolt nici un simptom.

Cu toate acestea, viermii pot afecta rinichii şi ganglionii limfatici, chiar dacă o persoană nu prezintă simptome externe. Mai bine de 120 de milioane de persoane sunt infectate cu filarioza limfatica. Aproximativ 1,4 miliarde de persoane riscă expunerea la boala în 73 de ţări. Infecţia este răspândită în Africa, America Centrala şi de Sud, Asia de Sud şi Insulele Pacific.

Raimundo este în prezent în curs de tratament la o clinică din Sao Jose Rio Preto. Doctorii au reuşit să îi reducă umflăturile la picioare, însa drumul va fi anevoios până la o recuperare mai buna şi nu se ştie daca boala va dispărea complet. Medicii pot indica medicamente antihelmintice care vor expulza viermi paraziţi din corpul pacientului, dar, cu toate acestea, în cazuri precum cel al lui Raimundo, care nu a solicitat un tratament imediat, boala poate însemna o luptă lungă, pe viaţă.

Persoanele din zonele afectate sunt adesea încurajate să folosească repelanţi, care conţin în anumite concentraţii dietilmetatoluamida, substanţă care ţine ţânţarii la distanţă.

Vezi în video-ul de mai jos cum arată bărbatul şi cum face faţă calvarului vieţii lui:

sursa

Cum se extrage corect căpuşa din piele dacă ai ghinionul să fii muşcat. Greşeala frecventă care agravează situaţia

În plin sezon al atacurilor căpuşelor, medicii amintesc că este esenţial ca acestea să fie îndepărtate la timp şi corect.

Sezonul cald, când oamenii încep să îşi desfăşoare tot mai multe activităţi în aer liber, la iarbă verde, aduce cu sine o serie de beneficii, dar şi pericole. Unul dintre acestea e legat de căpuşe.

„Căpuşele sunt paraziţi externi, care se hrănesc cu sângele corpului gazdă (om sau diverse animale). La om, pot produce o serie de boli, cea mai cunoscută fiind Boala Lyme, de aceea este esenţial ca acestea să fie îndepărtate la timp şi corect. Nu orice muşcătură de căpuşă poate transmite Boala Lyme, dar trebuie ştiut că, netratată, această patologie poate afecta articulaţiile, cordul şi sistemul nervos”, precizează purtătoarea de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, Romînia, Cristina Cazacu.

În această primăvară, zeci de persoane s-au prezentat în Unitatea de Primiri Urgenţe sau în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase, pentru a solicita sprijinul specialiştilor în vederea extragerii căpuşelor. Din fericire, în niciunul dintre cele 42 de cazuri înregistrate din aprilie şi până în prezent nu a fost necesară internarea, medicii specialişti recomandând tratament adecvat, la domiciliu.

Se extrage trăgându-i capul, nu corpul Iată ce sfaturi dau medicii SJU Piteşti pentru îndepărtarea căpuşei de pe tegument, la domiciliu:   În primul rând, se dezinfectează locul cu alcool. Folosind o lupă, se extrage cu penseta căpuşa, trăgându-i capul, nu corpul, cum, adesea, se procedează greşit. 

„Dacă se apasă pe corp sau se aplică substanţe sau căldură, creşte numărul de bacterii deversate în pielea omului, în cazul în care căpuşa este infectată”, precizează Cristina Cazacu, care enumeră sfaturile specialiştilor.    Trebuie intervenit în mai puţin de o jumătate de zi Se spală apoi bine cu apă şi săpun şi se aplică, din nou, alcool sanitar sau iod/betadină.

„Este esenţial ca îndepărtarea să fie făcută în primele 12 ore de la înţepătură. Se mai poate extrage cu serveţelul prin înfăşurare”, mai spune Cristina Cazacu.

În cazul în care rămân fracţiuni de căpuşă în tegument, este recomandată prezentarea la medic, evitându-se astfel pericolul.

Doi oameni au fost diagnosticați cu virusul rar variola maimuțelor, în Anglia. Cum se manifestă

Încă doi oameni au fost diagnosticați cu variola maimuțelor, în Anglia. Cele două persoane locuiesc în aceeași locuință și nu au nicio legătură cu prima persoană despre care s-a anunțat că are acest virus rar, după o călătorie în Nigeria.

variola maimuțelor

Una dintre persoane se află în spital și este tratată în secția de boli infecțioase de la Spitalul St Mary, din Londra. Cealaltă persoană s-a autoizolat și nu necesită tratament în spital, conform autorităților.

Infecția virală este similară cu variola umană și provoacă, de obicei, o boală ușoară, majoritatea oamenilor recuperându-se în câteva săptămâni, conform Sky News.

Dr. Colin Brown a precizat că este important să se știe că infecția „nu se răspândește ușor între oameni și necesită contact personal și apropiat” cu cineva care este infectat. „Riscul general pentru publicul larg rămâne foarte scăzut”, a adăugat el.

Simptomele inițiale ale variolei maimuțelor includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane și epuizare. Se poate dezvolta și o erupție cutanată, care se schimbă și trece prin diferite etape înainte de a forma o crustă, care mai târziu cade.

Potrivit Public Health England, infecția a fost descoperită pentru prima dată în 1958, când au apărut focare ale unei boli asemănătoare variolei la maimuțe crescute pentru cercetare. Abia în 1970 a fost înregistrat primul caz uman.

sursa

Experți: ,,Infecţia cu SARS CoV-2 se transformă într-o viroză sezonieră şi dacă va mai exista un nou val, acesta nu va pune probleme”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că infecţia cu SARS CoV-2 se transformă încet într-o viroză sezonieră şi dacă va mai exista un nou val, el nu va pune probleme.

Alexandru Rafila a anunțat când vor primi românii pastilele cu iod: ”Nu  vrem să îngrijorăm lumea, dar este vorba de prevenție!”

„Eu am evitat să fiu tranşant, nu pentru că nu-mi place să fie tranşant, ci pentru că biologia este o ştiinţă şi o chestiune care este în continuă evoluţie. Opinia mea în momentul de faţă este că vor mai apărea îmbolnăviri, poate chiar un mic val, cum spuneţi dumneavoastră, dar care nu va avea impact asupra sănătăţii publice şi asupra capacităţii de apărare a asistenţei medicale”, a spus el, transmite digi24.ro.

„Dar asta nu înseamnă că în anumite zone sau în anumite populaţii vulnerabile care nu au fost protejate prin vaccinare nu vor fi la risc. Deci încet, încet această infecţie se transformă într-o viroză sezonieră şi dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme mai ales că acum avem experienţă, suntem organizaţi şi am dezvoltat serviciile ambulatorii care previn supraîncărcarea spitalelor, a unităţilor de primiri urgenţe”, a adăuga Rafila.

Soluţia, a continuat ministrul, nu este să se transporte toţi pacienţii la UPU, ci să se găsească resurse, să se investigheze şi să se trateze în ambulatoriu, pentru că altfel se „colmatează” asistenţa medicală spitalicească pentru alte categorii de oameni care au nevoie de îngrijiri.

„Şi lucrul acesta, din păcate, s-a întâmplat. Am avut anul trecut un record de decese, la nivel naţional, nu numai din cauza infecţiei cu noul coronavirus, e adevărat în valul patru au murit 25.000 de persoane, dar am avut o mortalitate generală extrem de mare, care a depăşit cu 100.000 natalitatea. Am avut un spor negativ de 100.000 de persoane în România datorită acestei mortalităţi ridicate şi, desigur, din cauza natalităţii care este redusă. Indicatorii demografici plasează România, alături de majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, într-o zonă de pericol în ceea ce priveşte evoluţia demografică”, a spus ministrul.

Rafila a participat sâmbătă, alături de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, la inaugurarea celui mai modern laborator de analize medicale din sistemul public de sănătate, complet automatizat, în valoare de 2 milioane de euro, realizat la Spitalul Judeţean din Oradea cu finanţare din Programul Interreg Ro-Hu 2019-2022.

Cum arată fiul lui Arnold Schwarzenegger. Actorul l-a însoţit la ceremonia de absolvire a facultăţii
Articolul anterior
Ce se întâmplă în organism dacă bei patru pahare de apă plată pe zi
Articolul următor