Cum se transmite virusul Ebola!

Oficialii din domeniul sanatatii sunt in alerta si incearca sa depisteze semnele infectiei. Dupa ce un pasager a adus virusul Ebola in cel mai mare oras din Africa, Virusul Ebola a provocat mai mult de 670 de decese in Africa de Vest.

separator
10597103_802652859778790_1790170475_o

Care sunt simptomele virusului si cum ne putem proteja?

Simptomele virusului Ebola sunt: febra, durerile de cap, durerile articulare, lipsa poftei de mancare, dificultati in respiratie si dureri in gat.

In stadiile avansate, Ebola provoaca diaree, varsaturi si hemoragie interna.

Virusul Ebola nu poate fi detectat imediat dupa infectare, primele semne ale acestuia fiind ochii rosii si eruptiile pe piele, care ar putea fi cauzate de multiple alte afectiuni.

Desi exista persoane care si-au revenit dupa ce au contactat virusul Ebola, rata mortalitatii variaza de la 50% la 90%.

Perioada de incubare a virusului variaza de la doua la 21 de zile, dar Dr. Stephan Monroe, director adjunct la National Center for Emerging and Zoonotic Infectious Diseases din Statele Unite spune ca pacientii raspandesc virusul doar in momentul in care apar simptomele.

Deoarece virusul este transmis prin contact direct cu fluidele unei persoane infectate saliva sau sange, oficialii aeroporturilor incearca sa identifice in primul rand pasagerii care prezinta varsaturi severe, diaree sau alte secretii ale corpului.

Oficialii din domeniul sanatatii nu pot explica de ce acest focar a dus la un numar istoric de decese, dar raman de notat practicile sociale si culturale, care pot provoca raspandirea virusului.

La 9 ani cântăreşte 92 de kilograme. Vezi care este meniul pentru o săptămână!
Articolul anterior
Tatiana Țîbuleac:” Eu fac parte din categoria femeilor care nu pot lipi vaza care s-a stricat în dragoste. Dacă s-a spart, s-a spart”
Articolul următor
Alte articole interesante