Descoperire şocantă a medicilor indieni în interiorul craniului unei fetiţe!

O fată de 12 ani a fost adusă de urgenţă la Spitalul Sterling din India, după ce a acuzat stări de slăbiciune, dureri de cap şi ameţeli. În momentul în care au examinat-o cu ajutorul tehnicii de imagistică prin rezonanţă magnetică, medicii au fost şocaţi să constate că tânăra avea în cutia craniană un chist de aproximativ 0,45 de kilograme format de o tenie.

separator

brainchystindiangirl

,,A fost deosebit de periculos şi exista şansa ca pacienta să moară dacă tumoarea s-ar fi rupt. Este doar un balon, aşa că s-ar fi putut sparge în orice moment”, susţine Dr. Chirag Solanki, medicul chirurg care a extras chistul din cutia craniană a fetei. 

3858026600000578-3789072-image-a-8_1473856905426

,,Cunoaştem teniile după forma lor subţire şi lungă, însă până a ajunge la maturitate, ele există în stadiul de larvă. Chiar şi în această etapă, ele pot fi deosebit de periculoase: odată ingerate, ele atacă ţesuturile şi formeză chisturi, după care putrezesc”. 

Diagnosticul dat de medici în cazul fetei din India a fost neurocisticercoză. Doctorul Solanki, cel care a performat operaţia de aproximativ ttrei ore pentru a îndepărta chistul, crede că tumoarea avea o vechime de aproximativ 8-10 ani.

,,Fiica mea şi-a revenit şi acum este foarte bine”, mai spune Kishor Parbat Jogi, tatăl fetei. 

sursa

O cantină cu bucate indiene a fost deschisă la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie din Chişinău!
Articolul anterior
5 destinații recomandate de Cristina Gheiceanu! Sunt mult mai frumoase decât cele oferite de agențiile de turism
Articolul următor
Alte articole interesante