Europa, amenințată de poliomielită!

În contextul în care reapariția poliomielitei în Siria este un risc real pe fondul tulburărilor interne, doi experți germani avertizează că boala ar putea contagia și țările vecine, ajungând inclusiv în Europa.

separator
AFGHANISTAN-HEALTH-POLIO

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat apariția a cel puțin zece cazuri de poliomielită în Siria, unde vaccinarea a scăzut puternic în timpul războiului civil”, avertizează Martin Eichner (Universitatea Tuebingen) și Stefan Brockman (de la Departamentul regional pentru Sănătate din Reutlingen) într-o scrisoare deschisă.

OMS a declarat că va depune un efort pentru ca 20 de milioane de copii din Siria și țările vecine să fie vaccinați împotriva poliomielitei.

Experții atrag atenția cu privire la riscul sporit de contagiere, prin răspândirea refugiaților sirieni în țări vecine și în Europa, precum și prin nivelul scăzut de vaccinare în țări precum Bosnia-Herțegovina, Ucraina și Austria.

1300308655_article_255720_1În opinia lor, citează Mediafax, „vaccinarea doar a refugiaţilor sirieni, cum a recomandat Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, este necesar să fie considerată insuficientă. Sunte necesare măsuri mai complete”.

Într-un comentariu separat, publicat în The Lancet, specialistul britanic Benjamin Neuman de la Universitatea Reading apreciază că „epidemia siriană pune Europa în pericol”, din cauza tipului de vaccin utilizat pe continent, mai sigur, dar care oferă o protecţie mai puţin bună.

Sursa

Berea în ritualul de frumusețe
Articolul anterior
Ziua de naştere a Xeniei Sobceak
Articolul următor
Alte articole interesante