Fetița care trebuie hrănită forțat de 13 ori pe zi, ca să nu moară. Părinții sunt disperați

Copilul, în vârstă de trei ani, trebuie să fie hrănit chiar dacă nu îi este foame, pentru a nu intra în comă. Tatăl a povestit că trebuie să își hrănească fetița forțat, de 13 ori pe zi, pentru a o ține în viață, potrivit publicaţiei The Mirror.

separator

fetita-hranita-fortat-altfel-moare-386931Tessa-Mai Deeprose s-a născut cu o afecțiune ereditară de ficat, numită boala cu stocare de glicogen tip 1B, sau boala von Gierke, în care lipsește o enzimă care ajută organismul să mențină nivelurile normale de zahăr din sange, iar bolnavii sunt susceptibili la hipoglicemie dacă se înfometează.

Părinții fetiţei, James, de 39 de ani, și Julia, de 30 de ani, trebuie să o hrănească la fiecare 90 de minute. Altfel, fetița ar putea intra într-o comă fatală.

„Nu am mai auzit de această boală până la diagnosticul lui Tessa Mai. E incredibil de rară. Ea este al șaselea copil din Marea Britanie diagnosticat cu așa ceva, începând cu 1970”, a declarat tatăl fetiței.

fettita-hranita-fortat-altfel-moare-386930

„Trebuie să o hrănim chiar și când nu îi este foame. E dificil să-i explicăm că facem asta pentru binele ei”, a mai spus tatăl.

Boala are caracter ereditar, se transmite de la părinţi prin mecanism autosomal recisiv şi se depistează mai frecvent la vârsta de 3-4 luni de viaţă. Acesti copii pot prezenta facies ca de păpuşă, cu obrajii plini, rotunzi, extremităţi subţiri, statură mică şi abdomen mărit din cauza creşterii în dimensiuni a ficatului.

sursa

Profesor de la Cambridge: Oamenii întreţin tot mai puţine relaţii intime. ”Până în 2030 oamenii nu vor mai face sex deloc”
Articolul anterior
Metalele grele, un pericol pentu organism! Cum să eviţi contaminarea cu acestea
Articolul următor
Alte articole interesante