Fetița care trebuie hrănită forțat de 13 ori pe zi, ca să nu moară. Părinții sunt disperați

Copilul, în vârstă de trei ani, trebuie să fie hrănit chiar dacă nu îi este foame, pentru a nu intra în comă. Tatăl a povestit că trebuie să își hrănească fetița forțat, de 13 ori pe zi, pentru a o ține în viață, potrivit publicaţiei The Mirror.

separator

fetita-hranita-fortat-altfel-moare-386931Tessa-Mai Deeprose s-a născut cu o afecțiune ereditară de ficat, numită boala cu stocare de glicogen tip 1B, sau boala von Gierke, în care lipsește o enzimă care ajută organismul să mențină nivelurile normale de zahăr din sange, iar bolnavii sunt susceptibili la hipoglicemie dacă se înfometează.

Părinții fetiţei, James, de 39 de ani, și Julia, de 30 de ani, trebuie să o hrănească la fiecare 90 de minute. Altfel, fetița ar putea intra într-o comă fatală.

„Nu am mai auzit de această boală până la diagnosticul lui Tessa Mai. E incredibil de rară. Ea este al șaselea copil din Marea Britanie diagnosticat cu așa ceva, începând cu 1970”, a declarat tatăl fetiței.

fettita-hranita-fortat-altfel-moare-386930

„Trebuie să o hrănim chiar și când nu îi este foame. E dificil să-i explicăm că facem asta pentru binele ei”, a mai spus tatăl.

Boala are caracter ereditar, se transmite de la părinţi prin mecanism autosomal recisiv şi se depistează mai frecvent la vârsta de 3-4 luni de viaţă. Acesti copii pot prezenta facies ca de păpuşă, cu obrajii plini, rotunzi, extremităţi subţiri, statură mică şi abdomen mărit din cauza creşterii în dimensiuni a ficatului.

sursa

În Republica Moldova, aproape 10 mii de oameni sunt în evidenţa medicilor pentru riscul apariţiei cancerului de piele

În Republica Moldova, aproape 10 mii de oameni sunt în evidenţa medicilor pentru că au riscul apariţiei cancerului de piele. Boala poate fi prevenită şi chiar tratată dacă este depistată la timp. Direcția Asistență Medicală și Socială în parteneriat cu o rețea de farmacii a început o campanie de informare şi screening gratuit al aluniţelor.

Alunițe care să te îngrijoreze și pentru care trebuie să mergi la doctor.

Mulți cetățenii au fost interesați de o evaluare a stării de sănătate și au stat la rând la cortul special amenajat în care medicul dermatolog a verificat gratuit aluniţele de pe corp.

Victoria Gorbenco, dermatolog: „Cancerele pielii nu dor, ele cresc, unele fac invazii, unele fac metastaze şi apoi putem să le descoperim când este deja prea târziu pentru a interveni foarte eficient şi cu succes.

Cu regret, în ţara noastră nu este încă această gândire de prevenţie, dar eu mă bucur că oameni sunt extraordinar de mulţi, s-au alertat, au citit şi cunosc că este aşa procedură şi se poate de depistat ceva mai devreme”.

Medicii dermatologi recomandă o autoexaminare lunară a pielii şi cel puțin un screening al pielii în fiecare an.

„Soarele este primul factor care provoacă apariţia la diverse leziuni, şi cele benigne dar şi cele maligne, de asta este foarte important să ne autoexaminăm, în special când avem multe formaţiuni pe suprafaţa pielii şi să ne adresăm şi unui dermatolog. Sau ne va linişti şi ne va spune că putem să o monitorizăm cu o distanţă mai mare sau dacă va fi necesar va face o biopsie sau o excizie”.

Campania de informare se desfășoară la fiecare sfârșit de săptămână, în perioada mai – august 2022, în sectoarele Chişinăului.

Astăzi, 29 mai, testarea gratuită se va face pe bulevardul Moscovei 16. Iar sâmbăta şi duminica viitoare, doritorii sunt aşteptaţi pe strada Decebal 99.

sursa: www.tvrmoldova.md

Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că nu există motive de îngrijorare: Variola maimuței nu se compară cu Covid

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este destul de liniștită în ceea ce ține de răspândirea variolei maimuței în mai multe țări din lume. Specialiștii OMS recomandă diferite măsuri, dar nu consideră că există motive de alarmă, scrie Agerpres.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că nu există motive de îngrijorare: Variola maimuței nu se compară cu COVID

„Nu este o boală în legătură cu care publicul larg ar trebui să se îngrijoreze. Nu se compară cu COVID”’, a precizat experta OMS, Sylvie Briand.

Cu toate acestea, ţările ar trebui să raporteze rapid infectările şi să-i izoleze pe cei afectaţi. OMS estimează că majoritatea cazurilor vor fi uşoare. Cu toate acestea, femeile însărcinate, copiii şi persoanele cu un sistem imunitar slăbit prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta o infecţie severă.

„Avem o fereastră de oportunitate pentru a stopa transmiterea acum. Este neclar însă cât de mari sunt stocurile de vaccinuri împotriva variolei”, a mai experta.

OMS estimează că numărul cazurilor va continua să crească. Cazuri de variola maimuţei au fost depistate până acum în peste 20 de ţări, a mai precizat organizaţia. Până la ziua de azi au fost diagnosticați cu variola maimuței peste 200 de persoane.

Specialiștii precizează că variola maimuței este o infecție virală rară, răspândită în Africa Centrală și de Vest în urma contactului cu animalele. Aceasta se poate transmite de la persoană la persoană.

Simptomele principale ale bolii sunt febra și erupția cutanată, iar infecția trece de regulă sub formă ușoară. Preliminar, oricine are administrat un vaccin contra variolei ar trebui să aibă imunitate.

Căștile audio, un pericol? Un studiu dezvăluie cât de dăunătoare ar putea fi pentru urechile tale

Fie că este vorba despre a asculta muzică sau pentru a participa la apeluri de serviciu sau pentru a viziona în liniște seriale web și filme, urechile abia mai au timp „să se odihnească”. Peste un sfert dintre adulți cred că auzul lor s-a înrăutățit de când au început să lucreze de acasă. Datele arată că, în medie, oamenii au folosit căștile timp de trei ore și jumătate în fiecare zi de la pandemie.

O analiză a 2000 de adulți a arătat că utilizarea echipamentelor audio a lăsat 43% dintre oameni cu dureri de urechi și 23% dintre oameni au raportat acest lucru de mai multe ori pe săptămână.

În plus, 36% dintre oameni au observat o creștere a acumulării de cerumen în ultimii doi ani.

Cum afectează căștile urechile?

Este recomandat să folosim căștile cu moderație pentru a preveni problemele de auz. Acumularea de ceară poate duce la pierderea auzului, infecții sau disconfort – chiar și un timpan perforat în cazuri extreme.

În timp ce mulți oameni au încercat să găsească modalități de a scăpa de ceara de urechi acasă, totuși, acest lucru poate fi dăunător canalului urechii.

39% dintre oameni au declarat că au primit avertismente de mare volum pe dispozitivul lor, dar au recunoscut că le ignoră.

Unii oameni au raportat chiar incapacitatea de a se concentra sau de a primi instrucțiuni pe deplin în timp ce folosesc căștile.

Problemele de auz, la fel ca și alte probleme de sănătate, se pot agrava și pot deveni cronice dacă nu sunt tratate sau abordate la timp.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

sursa

Profesor de la Cambridge: Oamenii întreţin tot mai puţine relaţii intime. ”Până în 2030 oamenii nu vor mai face sex deloc”
Articolul anterior
Metalele grele, un pericol pentu organism! Cum să eviţi contaminarea cu acestea
Articolul următor