Gena responsabilă de încărunţirea părului a fost identificată

Încărunţirea părului nu este un fenomen ce ţine doar de înaintarea în vârstă. Multe persoane încep să încărunţească de la vârste tinere în afara unei probleme medicale serioase, iar, deocamdată, oamenii de ştiinţă nu pot să explice cu certitudine motivul pentru care acest lucru se întâmplă.

separator

before_after_slideshow_1

Ceea ce au reuşit, însă, recent savanţii este faptul că au identificat gena responsabilă de încărunţirea părului.
Studiul, publicat în revista Nature Communications, a identificat şi un nou set de variaţii genetice, ce determină caracteristici precum spâncene concrescute, păr facial gros şi bucle.

Geneticienii de la University College London au analizat genomul a mai mult de 6.300 de persoane (54 % de sex feminin, 46 % de sex masculin) din Brazilia, Columbia, Chile, Mexic şi Peru pentru a găsi gene responsabile de alopecie şi apariţia părului facial.

În ceea ce priveşte gena responsabilă de încărunţire, IRF4, aceasta contribuie la reglarea şi stocarea melaninei, un pigment care determină culoarea părului şi a pielii. Alte gene studiate au inclus gena FOXL2, asociată grosimii sprâncenelor, şi gena PAX3, cea care dictează dacă bărbaţii vor avea sau nu sprâncenele unite.

Ca urmare a cercetărilor efectuate în domeniu, oamenii de ştiinţă îşi doresc să găsească metode prin care să poată fi modificată textura părului, fără a apela la ondulator, coloranţi şi alte produse cosmetice chimice. Deşi sunt necesare cercetări suplimentare, ar putea fi creat şi un medicament care să ducă la netezirea părului, la oprirea încărunţirii podoabei capilare, eliminarea unirii sprâncenelor sau înlăturarea cheliei la bărbaţi.

sursa

Leguma care previne acumularea grăsimilor la nivelul ficatului
Articolul anterior
Atenţie când cumpăraţi macrou! Ar putea fi infestat cu un parazit deosebit de periculos
Articolul următor
Alte articole interesante