Germania oferă Moldovei un grant de 10 milioane de euro. În ce scop vor fi folosiți banii?

După ce acum doi ani Germania a oferit Moldovei 6 milioane de euro, bani investiți în modernizarea serviciilor publice locale, sporirea calităţii şi eficienţei în domeniul asistenţei medicale, dar și consilierea prim-ministrului pe probleme de dezvoltare economică, autoritățile germane au decis să ofere alte 10 milioane de euro Moldovei, bani nerambursabili, destinați îmbunătățirii condițiilor sanitare, în special în grădinițe, şcoli, alte instituţii de învăţământ din Moldova.

separator

peste800degr%c4%83dini%c5%a3edinrepublicamoldovaaufostrenovatecubanidelabucure%c5%9fti_594280Înţelegerea a fost semnată între Ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur și Guvernul Republicii Federale Germania, având scop îmbunătăţirea dezvoltării economice şi sociale a ţării.

Din partea guvernului german, documentul a fost semnat de Ulrike Knotz, ambasador al Republicii Federale Germania la Chişinău.

Înţelegerea a fost semnată în baza Acordului interguvernamental privind colaborarea pentru dezvoltare din 10 iulie 2014, şi prevede promovarea în comun a trei proiecte în valoare totală de 6 mil euro, care se referă la modernizarea serviciilor publice locale, sporirea calităţii şi eficienţei în domeniul asistenţei medicale, cât şi consilierea prim-ministrului în domeniul dezvoltării economice.

Totodată, a fost exprimată disponibilitatea părţii germane de a pune la dispoziţia Guvernului Republicii Moldova alte 10 mil euro în cadrul unui nou proiect „Iniţiativa sanitaţiei” în scopul îmbunătăţirii accesului populaţiei la sanitaţie, în special în şcoli şi instituţii de învăţământ.

A murit actrița Carrie Fisher!
Articolul anterior
Se anunţă deconectări programate de la energia electrică. Iată lista localităţilor şi adresele
Articolul următor
Alte articole interesante