Înălțimea femeii influențează riscul de cancer al acesteia!

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Yeshiva au constatat că, în rândul femeilor, riscul de apariţie a cancerului creşte cu 13 procente la fiecare 10 centimetri în plus în înălţime.

separator
Înălțimea femeii influențează riscul de cancer al acesteia!

Mai mult, această asociere nu a dispărut nici după ce oamenii de ştiinţă au luat în considerare factorii cunoscuţi pentru influenţarea apariției cancerului.

„Am fost surprinşi de numărul total de zone canceroase din corp care erau asociate cu înălţimea. În urma studiului s-a constatat că mai multe tipuri de cancer au fost asociate mai curând cu înălţimea decât cu indicele de masă corporală”, a declarat Geoffrey Kabat de la Universitatea Yeshiva.

668x344_ai-mai-vazut-asa-ceva-femei-inspaimantator-inalte-galerie-foto-199019„În cele din urmă, cancerul este rezultatul unui proces legat de creştere. Aşadar pare logic ca hormonii sau alţi factori de creştere care influenţează înălţimea să aibă efect şi asupra riscului de cancer”, a mai explicat acesta.

De asemenea, autorii studiului au mai explicat şi faptul că în loc să fie un factor în sine, înălţimea este un indicator a mai multor factori care cresc riscul de apariţie a cancerului. Unii dintre aceşti factori includ materialul genetic, nutriţia, dieta şi alte variabile de mediu care afectează dezvoltarea la începutul vieţii.

Cercetarea celor de la Universitatea Yeshiva a analizat date dintr-un studiu, realizat în perioada 1993 şi 1998, la care au luat parte femei aflate în perioada post-menopauză a căror vârstă era între 50 şi 79 de ani. La începutul studiului, femeile au răspuns la o serie de întrebări cu privire la activitatea fizică, înălţimea şi greutatea lor. Dintre acestea, oamenii de ştiinţă au identificat că 20.928 fuseseră diagnosticate cu unul sau mai multe cancere invazive în următorii 12 ani.

inalta_f5301b2d83După ce au luat în considerare mai mulţi factori de risc care influenţează dezvoltarea cancerului, precum vârsta, greutatea, educaţia, fumatul, consumul de alcool, terapia cu hormoni, oamenii de ştiinţă au constatat că pentru fiecare creştere în înălţime de 10 cm se înregistra o creştere a riscului de dezvoltare a cancerului de orice tip, de 13 procente.

Analizând fiecare tip de cancer, oamenii de ştiinţă au constatat că, de fapt aceşti 10 cm creşteau diferit riscul de apariţie a cancerelor. Mai exact, riscul de apariţie a melanomului, a cancerului de ovare, de sân, de colon sau endometrial creştea la fiecare 10 cm cu 13-17 procente, în timp ce riscul de apariţie a cancerului de rect, a celui de tiroidă de sânge sau de rinichi era între 23 şi 29 de procente.

Sursa

Primul semn de cancer pe care mulți îl ignoră. Fii atent la asta când urinezi

Cancerele sunt mai puțin cunoscute. Piatra la rinichi doare, calculul urinar trimite pacientul la medic și pacientul cu scapă nediagnosticat, dar în cazul cancerelor pacienții se prezintă mai târziu, nu dau atenție semnelor de alarmă.

Întrebat care ar fi principalul semn de alarmă care ar trebui să trimită pacientul la medic, medicul Adrian Dijmărescu a spus că: „principalul semn de alarmă în patologia malignă, fie că e parenchimatoasă, fie că e urotelială este hematuria, adică sângele în urină”.

„Atunci când un pacient, fie femeie sau bărbat, prezintă acest simptom el trebuie să meargă neapărat la medicul urolog, iar medicul trebuie să examineze acest pacient imagistic, pentru că hematuria poate să apară de la o banală infecție urinară sau un mic calcul, însă poate fi și rezultatul unor tumori uroteliate sau unor tumori de tip carcinom renal avansate”, a declarat Adrian Dijmărescu pentru DC Medical.

Cum îți dai seama dacă ai hematurie. La ce trebuie să fii atent

Poate fi înfricoșător să vezi sânge în urină, însă în multe dintre cazuri, cauza este inofensivă. Dar sângele în urină poate fi, de asemenea, un semn al unei boli grave.

Tratamentul pentru hematurie depinde de cauză.

Sângele din urină poate avea un aspect roz, roșu sau de culoarea închisă. Celulele roșii din sânge determină schimbarea culorii urinei. Este nevoie doar de o cantitate mică de sânge pentru ca urina să devină roșie.

Sângerarea adesea nu este dureroasă, dar dacă în urină trec cheaguri de sânge, asta poate durea.

„În principal, acesta este semnul care îi trimite rapid pe toți pacienții la medic. Faptul că urina se colorează roșu, roșu aprins”, a completat medicul.

Mergeți la medic ori de câte ori urina pare că ar putea avea sânge în ea.

Urina roșie nu este întotdeauna cauzată de celulele roșii din sânge. Unele medicamente pot face ca urina să devină roșie. De asemenea, anumite alimente pot face ca urina să devină roșie, inclusiv sfecla și rubarba.

Poate fi greu de spus dacă o schimbare a culorii urinei este cauzată de sânge. De aceea, este întotdeauna cel mai bine să vă faceți un control.

Dr. Adrian Dijmărescu este medic primar Radiologie-imagistică medicală cu competențe în tomografie computerizată, imagistică prin rezonanță magnetică și ultrasonografie generală, doctor în științe medicale și cadru universitar la UMF „Carol Davila” București.

Dr. Dijmărescu are un interes deosebit pentru imagistica hepato-bilio-pancreatică, imagistica oncologică digestivă, imagistica transplantului și imagistica oncologică urologică complexă. Este coautor al unor capitole în cărți de specialitate, prim autor și coautor al mai multor articole științifice publicate în reviste indexate internațional și a urmat mai multe cursuri de formare și perfecționare, atât în țară, cât și în străinătate, în țări precum: Franța, Italia și Grecia.

Cum să scapi de mirosul vaginal

Multe femei se plâng din cauza mirosului vaginal, o problemă neplăcută și incomodă. Vestea bună este că există multe modalități naturale de a scăpa de mirosul vaginal, scrie PinkVilla citat de clicksanatate.ro. 

 Mirosul vaginal este natural și, de asemenea, normal într-o oarecare măsură. Poate fi uneori jenant și inconfortabil pentru multe doamne, deoarece le afectează încrederea în sine și calitatea vieții. Ar putea exista multe motive pentru mirosul vaginal în rândul femeilor, cum ar fi igiena intimă deficitară, infecția cu bacterii, dezechilibrele hormonale și boli cu transmitere sexuală.

Când nu este vorba despre boli, mirosul vaginal poate fi eliminat fără a merge la medic. Foto: Shutterstock. 

Remediile includ adăugarea de probiotice în dieta, utilizarea dezinfectanților naturali precum oțetul de mere și aplicarea de uleiuri esențiale sau remedii pe bază de plante.

Ce este mirosul vaginal?

Mirosul vaginal se referă la orice miros neplăcut sau neobișnuit care iese din vagin. Deși este normal ca vaginul să aibă un miros ușor, un miros intens sau urât poate indica o problemă medicală subiacentă sau o igienă deficitară.

Un vagin sănătos are de obicei un miros ușor, de mosc, care nu este vizibil decât dacă ești foarte aproape.

Bolile vaginului sunt o cauză comună a mirosului vaginal și, de asemenea, produc un miros de pește care este mai ușor sesizabil după sex.

Principalul simptom este un miros puternic sau neplăcut care emană din zona vaginală. Alte simptome care pot însoți mirosul vaginal includ:o scurgere anormală, care este mai groasă sau diferită ca culoare decât de obicei, care poate fi un semn al unei infecții.

Mâncărime sau iritație: Mâncărimea sau iritația vaginală poate indica o infecție sau o reacție alergică la un produs. Poate fi, de asemenea, o infecție fungică.

Senzație de arsură în vagin sau o senzație de arsură în timpul urinării.

Durere sau disconfort: pot exista unele dureri și disconfort în zona vaginală care pot necesita îngrijiri medicale.

Umflare sau înroșire: Umflarea sau înroșirea în jurul vaginului poate indica o infecție sau o reacție alergică.

Unele femei nu pot prezenta niciunul dintre simptomele de mai sus, în afară de mirosul vaginal.

Cauzele mirosului vaginal

Ar putea exista multe motive pentru care femeile dezvoltă un miros vaginal, dar este important să înțelegem motivul principal, astfel încât să poată fi rezolvat.

Vaginoza bacteriană: motivul principal este în vagin se produce o creștere excesivă de bacterii dăunătoare, care generează un miros urât.

Infecții cu bacterii: pot provoca o scurgere groasă, albă, care poate avea un miros de drojdie sau de pâine

Igienă precară: practicile de igienă necorespunzătoare, cum ar fi purtarea lenjeriei intime strâmte sau sintetice, nespălarea regulată a zonei genitale sau utilizarea produselor parfumate, pot duce la apariția mirosului vaginal.

Modificări hormonale: Primim modificări hormonale în timpul sarcinii, ciclului menstrual și multe altele. Datorită acestui fapt, poate exista o modificare a echilibrului bacteriilor din vagin, ducând la o schimbare a mirosului.

Infecții cu transmitere sexuală: Unele BTS pot avea ca rezultat miros neplăcut împreună cu simptome precum miros neplăcut, scurgeri, senzații de arsură.

Dieta: Consumul anumitor alimente, cum ar fi alimentele picante, poate afecta mirosul scurgerii vaginale.

Medicamente: luați unele medicamente care cauzează modificarea mirosului vaginal

Este important de reținut că un anumit miros vaginal este normal și variază în funcție de factori precum dieta și ciclul menstrual. Dacă vaginul tău miroase urât de o lungă perioadă de timp, este cazul să mergi la medic.

Există mai multe remedii de casă pentru mirosul vaginal, dintre care cele mai eficiente sunt acestea!

O igienă bună: Mențineți zona vaginală curată și uscată este esențial pentru a preveni mirosurile neplăcute. Purtați întotdeauna lenjerie de corp curată, din bumbac sau din material textil și evitați îmbrăcămintea strânsă, cum ar fi blugii și colanții. Spălați zona genitală cu săpun și apă zilnic și evitați utilizarea produselor parfumate, a dușurilor sau a substanțelor chimice dure.

10.000 de noi virusuri, descoperite în scutecele bebelușilor

Un experiment de cercetare prin care au fost analizate scutecele murdare ale unor bebeluşi din Danemarca a furnizat o multitudine de informaţii despre virusuri necunoscute până acum şi oferă cea mai bună imagine de până acum a componenţei microbiomului intestinal al sugarilor, scrie alephnews.ro.

O echipă internaţională de cercetători a anunţat, într-un articol publicat în revista Nature Microbiology, că a descoperit 10.000 de noi virusuri în fecalele bebelușilor.

Studiul a analizat materiile fecale a 647 de copii danezi sănătoşi în vârstă de un an, înscrişi într-un studiu pe termen lung privind astmul şi bolile inflamatorii cronice.

Scutecele murdare ale copiilor au dat naştere unui set surprinzător de divers de virusuri – dintre care multe nu au fost încă descrise de ştiinţă. În total, cercetătorii au descoperit 10.000 de specii virale din 248 de familii virale. Iar dintre aceste familii, doar 16 erau deja cunoscute.

Virusurile erau de 10 ori mai multe decât speciile bacteriene din fecalele copiilor. Interesant este că 90% dintre aceste virusuri erau bacteriofage, adică atacă bacteriile în loc să atace celulele umane. Aceşti bacteriofagi nu provoacă boli, în schimb, se crede că modelează abilităţile competitive ale bacteriilor şi echilibrează populaţiile bacteriene din microbiomul intestinal.

Virusurile bacteriene sunt aliații noștri

Întrebarea este de ce sunt atât de multe virusuri în intestinele copiilor. ,,Ipoteza noastră este că, deoarece sistemul imunitar nu a învăţat încă să separe grâul de neghină la vârsta de un an, apare o bogăţie extraordinar de mare de specii de viruşi intestinali, care este probabil necesară pentru a proteja împotriva bolilor cronice, cum ar fi astmul şi diabetul, mai târziu în viaţă” , a declarat Shiraz Shah, autorul principal al studiului.

Cercetătorii au numit familiile virale nou identificate după 232 de copii participanţi, astfel că există acum, de pildă, Amandaviridae, Benjaminviridae şi Irisviridae.

Irina Bivol cu un nou look pe nisipurile din Saint – Tropez! (Video)
Articolul anterior
Cristina Croitoru surprinsa de prieteni! (VIDEO)
Articolul următor