Incident fatal! Pacient decedat din cauza unei transfuzii greșite de sânge

Potrivit informaţiilor, vinovat de producerea incidentului se face asistenta medicală care nu ar fi verificat fişa pacientului, internat pe secţia de gastroenterologie, iar acesta a făcut un stop cardiorespirator, ca urmare a transfuziei incompatibile de sânge.

separator
bbbm

Ulterior, bărbatul de 66 de ani a fost transferat la un alt spital, dar medicii nu au mai putut face nimic ca să-l salveze. Incidentul s-a produs la Spitalul Pantelimon, din București, informează spynews.ro.

Bărbatul a primit sânge pe data de 14 aprilie, după care a făcut un stop cardiorespirator. Acesta a fost resuscitat şi a fost trimis prin transfer la Spitalul Floreasca din București, însă a murit cu zile.

Potrivit medicilor, transfuzia greșită de sânge, incompatibilă grupei sangvine a pacientului, este una dintre cele mai fatale greșeli medicale.

Transfuzia unei grupe incompatibile de sânge poate provoca provoacă reacţii de tip alergic, până la șoc anafilactic, dar și, cel mai grav, coagulare intravasculară diseminată (sindromul CID), suferinţă care provoacă hemoragii masive în tot corpul și deces.

Începe vara cu un eveniment care să te inspire tot anul. Vino la Forul profesiilor și Târgul locurilor de muncă pentru Tineret
Articolul anterior
Julia Roberts, desemnată de revista People ”cea mai frumoasă femeie din lume”, pentru a cincea oară
Articolul următor
Alte articole interesante