Incredibil! Momentul în care chirurgul îi scoate pacientului său 20 de periuţe de dinţi din stomac! Video

Cazul acestui pacient, care a înghiţit mai multe periuţe de dinţi şi alte lucruri mărunte, prezintă o urgenţă medicală chirurgicală, întrucât, potrivit medicilor, există riscul de perforare a stomacului.

separator

32B2957700000578-3517020-image-a-6_1459418728930

După ce au acces pe cale operatorie la stomac, medicii spanioli au început să extragă una câte una periuţele de dinţi din stomacul pacientului, dar şi alte obiecte mărunte din fier, precum şuruburi, o pensetă de metal. La un moment dat, un obiect verde, vîscos cu vârf este tras în afară, ceea ce ar putea fi un creion sau un băț, iar în final vasul se umple cu perii și mâl.

Potrivit medicilor, este imposibil să înghiți în mod accidental un obiect lung şi rigid, cum ar fi o periuță de dinți. Deşi sunt foarte rare, asemenea cazuri pot fi întâlnite la pacienţii ce suferă de afecţiuni psihice.

Dr. Anton Emmanuel, medic gastroenterolog, consultant la University College London Hospitals şi purtătorul de cuvant al Societăţii Britanice de Gastroenterologie, a declarat pentru Daily Mail că aproape toate cazurile de acest fel se întâlnesc la pacienţii cu tulburări psihice.

„Acest lucru pare surprinzător, însă este posibil să se depășească reflexul faringian şi să domine acţiunea minţii asupra materiei”, afirmă doctorul. ,,În acest caz, periuțele de dinți pot aluneca în jos, către esofag şi stomac, iar odată ce ajung acolo nu pot fi propulsate mai departe şi cresc riscul de perforare a stomacului’’.

Deglutiţia periuţelor de dinţi poate fi asociată inclusiv tulburărilor de alimentație precum bulimia, potrivit Americal Journal of Roetgentology. Dr. Emmanuel a mai spus pentru Daily Mail că pacienţii ce suferă de bulimie folosesc adesea diverse obiecte pentru a-şi induce vărsături și riscă astfel să ingere obiectele în mod accidental.

Urmează un material video cu impact emoţional puternic:

De ce te enervează soţul după ce naşti
Articolul anterior
Fraţii Melnic, îmbrăcaţi la patru ace şi dezbrăcaţi de secrete
Articolul următor
Alte articole interesante