Laboratorul medical ”INVITRO Diagnostics” a inaugurat astăzi, un nou centru de recoltare în sectorul Centru, pe str. Testemițanu 37

Noul centru de recoltare ”INVITRO Diagnostics” este comod amplasat în infrastructura medicală a microsectorului Malina Mică, visavi de Institutul Oncologic. Noul sediu este unul exclusivist în materie de amenajare și dotări conform celor mai exigente standarde internaționale pentru instituțiile medicale. Cel de-al șaptelea centru din rețeaua ”INVITRO Diagnostics”, inaugurat astăzi, oferă cel mai mare portofoliu de analize medicale de conformitate europeană. Majoritatea testelor (peste 95%) sunt efectuate imediat sau timp de o zi.

separator
acumiinvitr

În noul centru ”INVITRO Diagnostics” vor fi oferite servicii medicale și consultative în următoarele domenii: i) Recoltare material biologic pentru circa 2000 teste (analize) medicale; ii) Ginecologie de ambulator, inclusiv patologia de col uterin și colposcopie; iii) Obstetrică (conduita gravidelor); iv) Medicină de familie; v) Ultrasonografie (ecografie).

”INVITRO Diagnostics” și-a construit, în timp, autoritatea incontestabilă de laborator medical specializat, care utilizează tehnici de laborator validate clinic, într-un sistem integrat de asigurare a calității, cu o orientare clinică declarată și plus-valoare recunoscută.

La noul centru vor activa medici-ginecologi cu maximă calificare în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor genitale, în special patologia precanceroasă, printr-un set complet de servicii și intr-un ambient intim și confortabil. Colposcopia ca metodă de diagnostic vine să identifice patologia cervicală potențială (cancerul cervical) prin vizualizarea leziunilor, prelevarea de țesut biopsic pentru examinarea histopatologică. Totodată prin videocolposcopie se vor putea procesa imaginile obținute pe monitor, memorate/stocate și transmise pacientei pentru alte consultații de referință.

De menționat, în mod special, serviciul de examinare egografică: la ”INVITRO Diagnostics” este disponibil cel mai performant ecograf care există astăzi la nivel mondial – GE VOLUSON E10. Astfel, GE VOLUSON E10 este unicul ecograf clasa Premium din Republica Moldova care oferă examinare de performanță exclusivă 4D. Complementar la diagnosticul ”de referință” acest echipament de ultrasonografie oferă tehnologia ecografică General Electric Healthcare – primul sistem de ultrasunete din domeniul de obstetrică și ginecologie care are capacitatea de imprimare 3D integrată direct în sistem.

Aplicația care utilizează această tehnologie permite, la solicitare, imprimarea tri-dimensională a organului examinat. Pe lângă dimensiunea de diagnostic diferențiat în cazul patologiilor, această tehnologie, în cazul femeilor gravide, oferă cel mai desăvârșit diagnostic al fătului. Opțional, GE VOLUSON E10 poate imprima imaginea în volum a fătului, oferind sentimentul emoțional și palpitant de ”dragoste și atingere înainte de naștere”. Disponibilitatea acestei tehnologii la ”INVITRO Diagnostics” va fi posibilă din luna septembrie a.c.

La ”INVITRO Diagnostics” din str. Testemițanu 37 va activa, de asemenea, un medic internist (medic de familie) cu competențe calificate, fapt care va facilita accesibilitatea populației la servicii ireproșabile de sănătate.

Boris Gîlca, doctor în științe medicale, Directorul medical al ”INVITRO Diagnostics” a menționat la inaugurare:

invitro2

”Vom avansa în continuare spre cele mai înalte standarde în serviciile medicale de laborator din Republica Moldova, spre cele mai moderne tehonologii ale industriei mondiale de laborator, cu implicarea celor mai buni profesioniști în domeniu, prin executarea celor mai moderne teste cu încărcătură tehnologică complicată și cu un sistem informațional de raportare on-line către medic și pacient. ”INVITRO Diagnostics” oferă un diagnostic de laborator de cea mai înaltă calitate și rapiditate de testare.

Prevenția reprezintă fundamentul acțiunilor de diagnostic la ”INVITRO Diagnostics”: contribuim la angajamentul nostru pentru o societate sănătoasă, inclusiv prin programe de responsabilitate socială corporativă – instrumente valoroase pe care sectorul privat din domeniul medical le poate aplica”.

Laboratorul medical ”INVITRO Diagnostics” activează în Republica Moldova duin 2014. Ambasadorul Sănătății și imaginea oficială a laboratorului ”Invitro Diagnostics” este Andreea Marin, vedeta și realizatoarea TV din România.

Pentru detalii contactați ”Invitro Diagnostics”: tel. 022 903 999 și 078 903 999; e-mail: info@invitro.md

Republica Moldova va avea acces la finanțare de la Uniunea Europeană pentru implementarea proiectelor în domeniul sănătății

Republica Moldova va avea acces la finanțare de la Uniunea Europeană pentru implementarea proiectelor în domeniul sănătății.

Topul celor mai bune spitale din Moldova de care pacienții au fost  satisfăcuți în anul 2019 - #diez

Parlamentul ratificat ACORDUL cu UE privind asocierea Republicii Moldova la programul „UE pentru sănătate”, semnat la Bruxelles la 7 februarie 2023.

Astfel, Republica Moldova va putea participa la concursurile de proiecte lansate pentru a obține finanțare sub formă de granturi, premii și achiziții publice. Proiectele vizează cinci sectoare prioritare – prevenirea bolilor, pregătirea pentru situații de criză, sistemul de sănătate și personalul medical, digitalizarea sistemelor de sănătate și prevenirea cancerului. Bugetul total al programului este de 5,3 milioane de euro.

Programul „UE pentru sănătate” va fi implementat până în anul 2027. Proiectul de lege a fost votat de 68 de deputați.

Sucul de urzici face minuni!

Urzica este una dintre cele mai ieftine plante, perfectă în acest sezon. Se potrivește ca garnitură la multe feluri de mâncare și este foarte gustoasă, dar mai ales ieftină și ușor de preparat. Se pare, însă, că poate fi consumată și sub formă lichidă și chiar face minuni pentru cei care o încearcă, scrie redactia.ro.

Sucul de urzici face minuni

Urzicile sunt unele dintre cele mai bogate plante în ceea ce privește substanțele pe care le conține și au o mulțime de beneficii. Se pare că una dintre cele mai bune băuturi pentru organism este cea pe bază de urzici, despre care și bunicile noastre spun că face minuni. Este o rețetă veche, testată, care dă rapid rezultate, chiar după două luni în care trebuie să o consumi de două ori pe zi. Pe lângă faptul că arde calorii, ajută și la menținerea glicemiei la nivel optim și combate anemia.

Pentru acest suc sau ceai ne trebuie doar o lingură de frunze proaspete spălate, tocate şi amestecate cu o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de un sfert de ceas, după care se bea. Sunt indicate chiar două-trei căni pe zi, dar cei care chiar o adoră și simt nevoia să o consume mai des trebuie să știe că nu pățesc nimic. Poate fi combinat acest ceai și cu unul de mentă sau tei, pentru cei care nu suportă gustul propriu-zis de urzică.

Sucul de urzici poate fi preparat din frunze date prin maşina de tocat, consumat înainte de masă cam cu un sfert de oră.

La ce mai ajută urzicile

Urzica se găseşte cu uşurinţă primăvara și este folosită pentru multe remedii. Este o sursă excelentă de proteine, fier sau minerale și este recomandată oamenilor de toate vârstele. Este recomandată detoxifiere şi pentru regenerarea organismului, chiar și păstrată la congelator și dezghețată în orice perioadă a anului.

”Este o plantă bogată în fier, siliciu, magneziu şi potasiu. Conţine un număr mare de aminoacizi, este bogată în vitaminele B2, K şi C şi betacaroten. Este indicată pentru detoxifiere şi pentru regenerarea organismului”, spune medicul Radu Bulumac.

Se spune că urzicile schimbă și sângele și oferă aportul necesar de vitamine pentru organism, după o iarnă în care nu a primit suficiente substanțe sănătoase. Pot fi consumate ca atare, fierte sau în cocktail-uri, dar și sub formă de mâncăruri precum ciorbă de urzici, chifteluţe, supă cremă sau ceai.

Persoanele cu hipertensiune arterială vor beneficia de un nou medicament compensat de ultimă generație

Începând cu 1 aprilie, pacienții asigurați care suferă de hipertensiune vor beneficia de medicamentul compensat cu denumirea comună internațională nebivololum.

Pacienții cu hipertensiune vor beneficia de un nou medicament compensat.  Nebivololum va fi disponibil începând cu 1 aprilie - #diez

Decizia de extindere a indicațiilor terapeutice pentru preparatul nebivololum aparține Consiliului pentru medicamente compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM).

Astfel, medicamentul, utilizat pentru tratamentul maladiilor cardiovasculare, va fi prescris nu doar pacienților cu insuficiență cardiacă, dar și celor hipertensivi, indiferent de vârstă, conform indicațiilor medicale.

Preparatul va fi compensat în proporție de 80% din preţul medianic cu amănuntul al două denumiri comerciale prezente pe piață. Anual, de nebivololum urmează să beneficieze circa 70 de mii de persoane, costul mediu anual rambursat per pacient constituind 657 de lei.

Potrivit estimărilor Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, pentru compensarea preparatului, anual, sunt necesare circa 46 de milioane de lei, bani prevăzuți în fondurile AOAM.

S-a descoperit un nou beneficiu uimitor al nucilor. Află care este acesta
Articolul anterior
Uimitor! Un frizer din Taiwan sculptează în păr chipul vedetelor
Articolul următor