Lansarea inițiativei ,,Dăruiește sănătate”, alături de Andreea Marin, la „Invitro Diagnostics”!

Laboratorul medical ,,Invitro Diagnostics” aduce vești bune celor care își propun să aibă grijă de sănătatea lor, dar și a ființelor dragi! Inițiativa ,,Dăruiește sănătate” a fost lansată de Invitro Diagnostics. Alături s-a aflat invitatul de onoare al instituției, vedeta TV din România, Andreea Marin, care, începând de astăzi, devine oficial imaginea laboratorului medical ,,Invitro Diagnostics”, în Republica Moldova.

separator
54212b43-b035-4afc-9c17-816d3a06dfe7

Andreea Marin a acceptat să devină imaginea laboratorului Invitro Diagnostics, pentru că vedeta TV arată o înaltă apreciere modului în care rețeaua de laboratoare medicale Invitro Diagnostics își desfășoară activitatea: calitatea serviciilor medicale, dar și politicile implimentate de Invitro Diagnostics, privind responsabilitatea socială în domeniul medicinii preventive, depistarea precoce a maladiilor prin testele de screening și alte campanii de sănătate cu impact social major promovate de Invitro Diagnostics.

,,Sănătatea este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții. Fără sănătate nu suntem nimic, nu putem construi nimic, nu putem să ne deschidem aripile. E foarte important să ne respectăm pe noi, să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru sănătatea noastră”, a punctat Andreea Marin în cadrul conferinței de presă, susținută astăzi la Invitro Diagnostics, alături de Boris Gîlcă, Directorul Invitro Diagnostics, cu ocazia lansării inițiativei ,,Dăruiește sănătate”.
67394ce4-7270-43ae-b90e-71c5294c2a51

Chiar dacă ne stau la dispoziție o industrie medicală și de laborator tot mai avansată și un portofiu extins de analize preventive, să ne amintim, totuși, când ultima dată am făcut analizele medicale de rutină? Or, faptul că îngrijești de propria sănătate este un mare avantaj pentru tine, dar și un bun exemplu pentru copiii tăi, care vor face același lucru pe viitor.

De fapt, mesajul pe care doreste să îl transmită Invitro Diagnostics, în numele invitatului oficial, vedeta și realizatoarea TV Andreea Marin, este unul foarte clar.

Pimul lucru pe care trebuie să îl facem este să fim bine informați cu privire la starea noastră de sănătate. E bine să cunoaștem din timp dacă avem chiar cea mai mică problemă de sănătate, așa încât să nu o lăsăm să ajungă acolo unde soluțiile sunt greu de găsit ori sunt mult prea costisitoare.

”În viață, totul este o alegere. Alegem cum trăim, cum avem grijă de noi, de cei dragi și ce fel de model suntem pentru copii noștri. Sunt o femeie matură astăzi și sunt mamă. Iar sănătatea mea este o alegere responsabilă pe care o fac zi de zi. De aceea, efectuez periodic analize medicale să mă asigur că sunt bine. Pentru că e mai ușor să previi decât să vindeci!”, a menționat Andreea Marin în cadrul briefing-ului.

Prin urmare, specialiștii ne îndeamnă să facem, periodic, setul de analize, o dată la 6 luni – 1 an. În acest mod, poți afla dacă ești sănătos sau poți detecta în timp util problema medicală pe care, în mod inconștient, o neglijezi, fie pentru că nu te doare, fie pentru că simptomele nu îți trezesc vreo bănuială.

Or, analizele de prevenție pot depista precoce anumite maladii, iar prin intermediul screening-ului periodic majoritatea afecțiunilor pot fi ținute sub control și vindecate.

Tocmai despre aceasta este vorba în campania ,,Dăruiește sănătate”, lansată de Invitro Dignostics, alături de prezentatoarea TV, Andreea Marin, și Boris Gîlcă, directorul Invitro Diagnostics.

Inițiativa “Dăruiește sănătate” implică lansarea a două carduri-cadou, ”Un Mărțișor cu Sănătate”, cu analize de prevenție pentru femei din două grupuri de vârstă (până în 40 și după 40 de ani).

Pachetele de analize includ tipuri esențiale de investigații medicale pentru screening, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.bc2d9111-875a-492a-98f8-096900e7d185

Pe tot parcursul lunii martie, cardurile ”Un Mărțișor cu Sănătate” pot fi procurate, drept cadou pentru ființele dragi, din orice centru al laboratorului medical ”Invitro Diagnostics”. Mai mult, ”Invitro Diagnostics” oferă un bonus financiar la fiecare card de 930 lei (pentru teste până la 40 ani) și, respectiv, 1145 lei (pentru teste după 40 ani). Astfel, analize medicale de performanță vor putea fi efectuate la un preț foarte atractiv.

,,Cu un gest simplu, dar foarte prețuitor, putem avea grijă de sănătatea mamei, surorii sau a femeii dragi!”, opinează laboratorul medical Invitro Diagnostics.

Boris Gîlcă, Directorul Invitro Diagnostics, a menționat care este importanța achiziționării cardurilor ,,Un Mărțișor cu Sănătate”:

,,Lansăm astăzi o campanie frumoasă și puternică în același timp, o campanie care vine cu daruri la pachet. Cardurile ”Un Mărțișor cu Sănătate”, care includ un set de analize și teste foarte performante, pot fi un frumos cadou, pentru orice femeie, pe parcursul lunii martie. Prin lansarea cardurilor ne dorim să avem o populație mai sănătoasă”, a subliniat Boris Gîlcă, în cadrul conferinței de presă.

De asemenea, specialistul a ținut să menționeze că, în premieră, pentru Republica Moldova, laboratorul medical ”Invitro Diagnostics” anunță disponibilitatea efectuării testului SteatoScreen, un test neinvaziv, de primă intenție, pentru prevenirea, depistarea, diagnosticul, tratamentul și monitorizarea sindromului metabolic al ficatului.

SteatoScreen, alături de Fibrotest și Fibromax, este un test al Bio-Predictive (Franța), cel mai precis instrument de identificare și evaluare a sindromului metabolic al ficatului și principalelor afecțiuni hepatice.

Testul SteatoScreen este disponibil doar la laboratorul medical ”Invitro Diagnostics” printr-o simplă analiză de sânge. Cardul ”Un Mărțișor cu Sănătate” include testul în grupul de vârstă după 40 ani.

Boris Gîlcă, doctor în științe medicale și Directorul medical al laboratorului ”Invitro Diagnostics” a reiterat, că ”Invitro Diagnostics” rămâne loial în urmărirea politicii de responsabilitate socială corporativă.

”Am totalizat cu succes screening-ul gratuit la cancerul cervical, prelevăm gratuit analize medicale la domiciliu pentru persoanele cu dizabilități, iar în curând vom efectua teste medicale gratuite pentru copiii din instituțiile rezidențiale. Dezvoltăm aceste activități, cu responsabilitate, pentru efecte pozitive asupra bunăstării sociale, acțiuni care consolidează o societate puternică și democratică, cu respect și angajament pentru drepturile omului”, a punctat Boris Gîlcă.

Laboratorul medical Invitro Diagnostics își propune să adere la politica de responsabilitate socială corporativă, să ofere pachete de screening gratuit pentru grupurile vulnerabile, în sprijinul eforturilor Ministerului Sănătății, privind reformarea sectorului de medicină preventivă și îmbunătățirea indicatorilor de sănătate în rândul populației. Fiindcă prevenția salvează vieți!

Cazurile de rujeolă, la un nivel alarmant în România

Explozia cazurilor de rujeolă în Europa își face simțită prezența puternic în România și Austria, acestea fiind printre cele mai afectate țări. Creșterea alarmantă a numărului de cazuri continuă să pună probleme, afectând nu doar copiii, ci și adulții, scrie presa română.

În primele patru luni ale anului, de la 1 ianuarie până la 14 aprilie, România a înregistrat un număr alarmant de peste 12.300 de cazuri de rujeolă, potrivit Institutului Național pentru Sănătate Publică. Doar în ultima săptămână, au fost confirmate 949 de cazuri noi.

Județele Brașov și Mureș, împreună cu Municipiul București, se confruntă cu cele mai mari numere de îmbolnăviri, cu Brașov înregistrând 1.854 de cazuri, Mureș 1.132 de cazuri și București cu 1.305 de cazuri.

Creșterea cazurilor de rujeolă, cauzată de lipsa vaccinării

În contextul acestor evoluții, dr Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balș, a subliniat că situația legată de rujeolă nu este aproape de a se încheia și se estimează că va continua.

„Am avut și persoane de peste 50 de ani. Acești pacienți, în momentul în care au și boli cronice sunt expuși riscului de a face o formă severă și de a avea complicații majore.

Categoric că lipsa de vaccinare, de protecție la nivelul populației, este cauza principală. Rujeola nu e o boală de sezon și nu va fi o boală de sezon și putem să avem mereu probleme în condițiile în care nu creștem această protecție. Lucrurile pot oricând să repete”, a declarat acesta.

Potrivit medicului, în spital ajungă aproape zilnic persoane cu rujeolă, și deși nu toți au nevoie de spitalizare, unii dintre ei trebuie monitorizați permanent, iar alții ajung chiar la terapie intensivă.

Primul caz de accident vascular cerebral tratat cu succes în Centrul primar de AVC al Spitalului raional Hâncești

Primul caz de accident vascular cerebral tratat cu succes în Centrul primar de AVC al Spitalului raional Hâncești, la doar două zile de când și-a început activitatea.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 49 de ani din raionul Leova, a fost diagnosticat cu accident vascular cerebral ischemic, prin intermediul tomografiei computerizate.

Echipa multidisciplinară formată din medicul neurolog Vladlena Vasiliu, medicul reanimatolog Dumitru Batîr, medicul din cadrul UPU Angela Erhan, tehnicianul radiolog Vadim Gorilo și felcerul laborant Vasilisa Coțofană, a intervenit  prompt și eficient, aplicând tratamentul de tromboliză intravenoasă în mai puțin de o oră de la internare.

Starea clinică a pacientului a fost restabilită rapid, inclusiv datorită colaborării cu Centrul comprehensiv de AVC din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, care prin utilizarea telemedicinii a monitorizat continuu procedura de revascularizare.

Datorită dotărilor cu echipamente performante, a reparațiilor la standarde europene, în sumă de circa 44 de milioane lei doar în ultimii doi ani, și a profesionalismului înalt al personalului medical, a fost salvată o viață și încă multe altele vor fi salvate.

Centrul primar de AVC de la Spitalul raional Hîncești este al șaselea care și-a inițiat activitatea, dintr-un total de treisprezece la nivel național, care acoperă și cazurile de AVC din raioanele Leova, Basarabeasca și Cimișlia.

Investim continuu în modernizarea sistemului de sănătate și formarea profesională a lucrătorilor medicali, pentru a aduce serviciile medicale moderne cât mai aproape de oameni. Pentru că nimic nu-i mai de preț decât sănătatea.

Felicitări echipei de medici! Felicitări Spitalului raional Hîncești!

Femeile dorm mai puțin și mai prost decât bărbații! E dovedit științific

Potrivit unui nou studiu publicat în Sleep Medicine Reviews, ceasul biologic al femeilor bate mai repede decât cel al bărbaților cu aproximativ 6 minute.

Această diferență mică poate crea dezechilibre în ritmurile interne ale corpului, afectând modul în care creierul reglează momentul adormirii și al trezirii.

Cercetătorii au examinat mai multe studii care au investigat diferențele de somn între sexe și au constatat că femeile au aproape 60% mai multe șanse de a suferi de insomnie decât bărbații, scrie La Repubblica. De asemenea, evaluările calității somnului arată că somnul femeilor este mai puțin odihnitor decât cel al bărbaților.

Ceasul biologic îi spune corpului nostru să se pregătească pentru somn, de exemplu prin scăderea temperaturii corpului sau prin producerea de melatonină, un hormon care favorizează adormirea.

Studiul arată că secreția de melatonină la femei se produce la ora 22.49, iar la bărbați la ora 23.38, cu 40 de minute mai târziu. Acest lucru înseamnă că la femei există o predispoziție de a merge la culcare mai devreme.

Celălalt aspect se referă la durata zilei determinată de ceasul endogen, care este independent de stimuli externi. La om durează mai mult de 24 de ore: la bărbați, exact 24 de ore și 19 minute, iar la femei 24 de ore și 9 minute. Acest lucru, combinat cu producția mai timpurie de melatonină, face ca femeile să se simtă mai pregătite să adoarmă mai devreme decât bărbații, potrivit sursei citate de Mediafax.

Pe baza unei serii de calcule, cercetătorii au ajuns la concluzia că viteza generală a ceasului biologic este cu 6 minute mai rapidă decât la bărbați.

„Deși această diferență poate fi mică, ea este semnificativă”, spune autorul studiului, Renske Lok, expert în psihiatrie la Stanford.

„Nepotrivirea dintre ceasul central al corpului și ciclul somn/veghe este de aproximativ cinci ori mai mare la femei decât la bărbați.

Imaginați-vă dacă ceasul cuiva ar merge în mod constant cu șase minute mai repede sau mai încet. De-a lungul zilelor, săptămânilor și lunilor, această diferență poate duce la o nepotrivire semnificativă între ceasul intern și semnalele externe, cum ar fi lumina și întunericul”, explică specialistul.

Aceste diferențe în biologia somnului ar putea avea consecințe semnificative pentru sănătatea generală și bunăstare. Dezechilibrele în ritmurile circadiene au fost asociate cu o serie de probleme de sănătate, inclusiv tulburări de somn, tulburări de dispoziție și probleme cognitive.

Anxietatea și tulburările depresive, mai frecvente la femei

„O calitate inferioară a somnului este asociată cu anxietatea și tulburările depresive, care sunt de două ori mai frecvente la femei decât la bărbați. De asemenea, femeile sunt mai predispuse decât bărbații să fie diagnosticate cu insomnie, deși motivele nu sunt pe deplin clare”, spune Sarah Chellappa, cercetător în neuroștiințe și un alt autor al studiului.

De asemenea, femeile sunt de patru ori mai predispuse să dezvolte o tulburare de alimentație legată de somn, în care au tendința de a mânca în mod repetat în timpul nopții. Un alt studiu a constatat că femeile sunt, de asemenea, cu 25 până la 50% mai predispuse să sufere de sindromul picioarelor neliniștite, care, la rândul său, împiedică somnul.

sursa

Anastasia Lazariuc: ,,Am iubit-o foarte mult pe mama”
Articolul anterior
Emilian Crețu revine pe micul ecran!
Articolul următor