Magneţii lipiţi pe frigidere dăunează sănătăţii?

Avem cu toţii unul sau mai mulţi magneţi pe frigider, ca elemente decorative, fără a le suspecta periculozitatea. Însă ce dezvăluie un grup de cercetători cu referire la aceste obiecte?

separator

rrrrrCercetătorii de la Universitatea Princeton ar fi descoperit că magneţii sporesc riscul de cancer. Pentru mai multe luni ei au hrănit doua grupuri de şoareci: un grup – cu alimente depozitate într-un frigider, iar celălalt – cu alimente depozitate într-un alt frigider, dar cu mai mulţi magneţi decorativi lipiţi pe uşă.

Scopul studiului a fost de a vedea dacă radiaţiile electromagnetice ale magneţilor influenţează alimentele. Surprinzător, după terminarea studiilor clinice, savanţii au remarcat faptul că grupul de soareci care au consumat alimente iradiate de magneţi comportau un risc, cu 87%, mai înalt de a dezvolta cancer decât celălalt grup, anunţă dcnews.ro,

În plus, se consideră că magneţii ataşaţi la orice dispozitiv, conectat la curent electric, cresc consumul de energie al aparatului şi sporesc forţa electromagnetică a câmpului său electric, mai transmite sursa citată.

Ce trebuie să ştii despre infecţia cu citomegalovirus în timpul sarcinii?
Articolul anterior
Celine Dion trece printr-o altă dramă, după moartea soţului şi a fratelui său!
Articolul următor
Alte articole interesante