Mai mult de 2.000 de persoane s-au infectat cu HIV după transfuzii de sânge

Rapoartele oficiale au aratat că sangele contaminat a infectat cel puţin 2.234 de oameni cu HIV, iar infectarea a avut loc prin transfuzii de sânge. În majoritatea ţărilor instituţiile medicale sunt obligate prin lege să verifice sângele, înainte de transfuzie, pentru HIV, hepatita B, C, malarie şi alte infecţii. Dar, se pare că acest lucru nu se întâmplă în toată lumea.

separator

copil

„Fiecare astfel de test costă 1.200 de rupii (18 dolari), iar cele mai multe spitale din India nu au facilităţi de testare”, a declarat pentru BBC activistul Chetan Kothari. El a cerut ca aceste date să fie făcute publice.

„Chiar şi într-un oraş mare cum e Mumbai, doar trei spitale private au facilităţi de testare a sângelui pentru HIV. Chiar şi cele mai mari spitale de stat nu au tehnologia necesară pentru a depista infecţii ale virusului HIV. Aceasta este o problemă foarte gravă şi trebuie abordată de urgenţă”, a adăugat Chetan Kothari.

După cum a raportat un ziar local hindus, doar săptămâna trecută un băiat în vârstă de trei ani a fost infectat cu HIV, după ce a primit sânge contaminat pentru tratarea rănilor grave provocate de nişte arsuri.

Datele au fost colectate de către Organizaţia Naţională de Control al Sidei din India (Naco), dar au fost făcute publice numai după ce Kothari a depus o cerere de solicitare a informaţiilor. Când au apărut rezultatele ratelor de infectare, în nordul statului Uttar Pradesh au fost depistate cel mai mare număr de transmisii – 361 de cazuri. În vestul ţării, statul Gujarat, a înregistrat 292 de cazuri şi 276 de cazuri în Maharashtra.

India are deja mai mult de 2,1 milioane de persoane care trăiesc cu HIV sau SIDA

Prin lege, verificarea sângelui înainte de transfuzii este obligatorie. Dar cele mai recente date arată că acest proces de screening nu este respectat în India, în principal, din cauza costurilor şi infrastructurii necesare pentru a menţine acest sistem.

Kothari a spus pentru BBC că, cel mai probabil, ratele oficiale au fost subestimate. „Acesta sunt datele oficiale, furnizate de Naco. Eu cred că numerele reale pot fi duble sau triple”, a declarat Kothari.

sursa

O femeie a venit la ea în timp ce alăpta într-un restaurant. Ce a urmat te va lăsa fără cuvinte
Articolul anterior
Caz medical șocant! Cum sunt uniți aceşti doi gemeni siamezi
Articolul următor
Alte articole interesante