Mai mulţi pacienţi minţiţi de către un doctor că sunt bolnavi de cancer, pentru a trage foloase financiare!

Medicul a mințit sute de pacienți că suferă de cancer, pentru a se îmbogăți din asigurările lor medicale. La recomandarea acestuia bolnavii au urmat ședințe de chimioterapie, deși erau perfect sănătoși.

separator

maxresdefaultÎmpotriva medicului Farid Fata, din SUA, au fost înaintate 43 de plângeri, însă procurorii spun că numărul victimelor ar fi mult mai mare, de peste 500 de persoane. Anul trecut medicul a fost condamnat la 43 de ani de închisoare, însă de curând judecătorii au decis ca acesta să plătească și despăgubiri de milioane de dolari victimelor.

Acțiunile ilegale ale medicului Farid Fata au durat mai mulți ani la rând până acesta a intrat în atenția oamenilor legii.

Doctorul a început să fie cercetat, după ce office managerul său a povestit despre faptul că bănuiește că acesta administrează tratamente greșite pacienților săi. Cazul a fost cercetat patru ani, timp în care ofițerii au reușit să acumuleze suficiente probe pentru a-l aresta pe Fata.

Potrivit procurorilor, în total Farid Fata a administrat 9000 de injecții de Rituximab – medicament care slăbește sistemul imunitar și a făcut 2000 de tratamente de chimioterapie care nu erau necesare.

De curând însă apărarea a reușit să obțină și despăgubiri materiale pentru victimele doctorului. În total acestea vor primi 8 milioane de dolari, pentru cele 43 de reclamații.

„Nicio sumă de bani nu poate compensa durerea prin care au trecut aceste persoane. Acțiunile medicului au afectat nu doar pacienții care au primit chimioterapie fără să fie necesar. Acestea au afectat soții, copiii și nepoții. El a întrerupt viața a mii de oameni. Cum să te lase inima să faci aşa ceva?”, a declarat Donna McKenzie, reprezentantul victimelor în judecată, pentru NBC News.

Cazul medicului care și-a tratat inutil pacienții implică un dosar considerat „cea mai mare fraudă din istoria statului”, relatează NBC News, citată de e-sanatate.md. 

Olga Buzova e una dintre cele mai bogate persoane din Rusia, potrivit topului Forbes!
Articolul anterior
Igor Sîrbu a lucrat chelner ca să-și ducă iubita la mare!
Articolul următor
Alte articole interesante