Mai puţine internări ale mamelor cu copii, doar cazurile grave vor fi spitalizate! Vezi ce alte reforme şi-a pus în gând Ministerul Sănătăţii

Curând va fi pus în aplicare un ordin al Ministerului Sănătății, care descurajează spitalizările neargumentate. Autorităţile sunt de părere că prin acest lucru instituţiile medicale vor economisi bani, iar medicii din spitale vor putea acorda mai multă atenție pacienților grav bolnavi.

separator

vvvvReforma mai prevede ca bolnavii cu patologii uşoare să fie externaţi după 24 de ore de tratament. Ulterior, aceştia fiind supravegheaţi de medicii de familie.

Ordinul care prevede doar spitalizarea pacienţilor în stare gravă, emis de Ministerul Sănătăţii în 2013, a fost aplicat acum o lună, când Compania Naţională de Asigurări în Medicină a alocat sursele financiare necesare pentru realizarea tratamentului în ambulatoriu, iar autorităţile au extins lista medicamentelor compensate, informează publika.md.

Spitalul Raional Rezina este printre primele instituţii medicale care a aplicat tratamentul de o zi. Până în prezent, de acest serviciu au beneficiat 16 pacienţi.

Reforma este salutată mai ales de mame şi tinerii cu un program de muncă încărcat:

,,Să ne scrie ce trebuie să administrăm decât să stăm internaţi şi mai tare să ne înbolnăvim”.

Totuși, alţii preferă să rămână în spital, până la reabilitarea completă:

,,Este bine unde e medicul de familie, dar când nu este şi nu poate veni mereu”.

Proiectul „Descoperă Moldova”, iniţiat de Svetlana Matvievici, a luat locul 3 în România!
Articolul anterior
Dacă se comportă aşa, înseamnă că a făcut sex cu o altă femeie!
Articolul următor
Alte articole interesante