Mamă la cinci ani. Ce face acum femeia care în urmă cu 77 de ani a uimit medicina ! Video

 În luna mai 1939, o fetiţă de cinci ani din Peru a uimit întreaga lume medicală, atunci când, la vârsta de cinci ani, a născut un copil. Cazul a fost pe larg mediatizat de-a lungul timpului.

separator

Lina-Medina00

La vârsta de 5 ani, 7 luni şi 17 zile, Lina Medina, din Peru, a dat naştere unui băiat cu o greutate de 2,7 kg,  pe 14 mai 1939.

Atunci când au văzut că burta îi creşte tot mai mult, părinţii au decis să meargă cu fiica lor la spital, bănuind existenţa unei tumori. Însă, doctorii i-au anunţat că fata lor este gravidă în luna a şaptea. Doctorul Gerardo Lozada, confruntat cu acest caz excepţional, a dus-o pe fată în capitala Lima, pentru a fi consultată şi de alţi specialişti.

Collage

La o lună şi jumătate după diagnostic, la 14 mai 1939, Lina Medina a născut prin cezariană. Operaţia a fost necesară deoarece pelvisul fetei era mic. Copilul, un băiat de 2,7 kg, a primit numele Gerardo, în semn de recunoştinţă pentru medicul Gerardo Lozada, cel care a şi operat-o pe fată, alături de un alt doctor.

Doctorul Lozada a fost cel care a înregistrat un film cu micuţa gravidă, destinat documentării ştiinţifice. Filmul, prezentat pe 21 aprilie 1939 în faţa Academiei de Medicină din Peru, a fost pierdut ulterior de Lozada. Doctorul, călătorind spre satul fetei, a pierdut toate bagajele, inclusiv preţiosul film, în timp ce trecea un pod.

Cazul a fost prezentat pe larg în revista „La Presse Medicale”, unde se dădeau şi alte câteva detalii, inclusiv că fata ar fi avut pentru prima dată ciclu menstrual la vârsta de opt luni. Acelaşi articol arăta că fetei i se dezvoltaseră prematur sânii, aceştia devenind proeminenţi încă de la vârsta de 4 ani. Când doctorii au operat-o, au observat şi că organele sexuale erau dezvoltate.

Gerardo a crescut crezând că Lina este sora sa. A aflat adevărul la vârsta de 10 ani, dar a murit la numai 40 de ani, din cauza unei boli a măduvei osoase.

Lina Median nu a putut să dezvăluie vreodată identitatea tatălui copilului. A refuzat toate contactele cu presa, chiar şi atunci când tatăl ei a fost reţinut deoarece era suspectat de incest. Părintele a fost însă eliberat, din lipsă de probe.

Nici până în ziua de azi nu se ştie cine este tatăl copilului, însă poliţiştii care au făcut investigaţii la vremea respectiva i-au avut drept suspecţi pe tatăl copilei şi pe fratele ei bolnav mental.

Adeseori s-a crezut ca povestea Linei este doar o invenţie, însă ulterior s-ar fi confirmat că Lina a suferit de sindromul pubertăţii precoce.

Dr. Lozada a sprijinit-o pe Lina cu bani, pentru a merge la şcoală. Apoi, a angajat-o ca secretară. Lina Medina s-a căsătorit şi, în 1972, la vârsta de 39 de ani, a dat naştere unui alt copil.

Regizorii americani au oferit familiei o avere. Interesul pentru acest caz a fost uriaş. Potrivit ziarului peruan „La Cronica”, grupul producătorilor de film din Statele Unite a venit imediat cu o ofertă de 5.000 de dolari, cerând drepturi exclusive de a filma minora însărcinată. O adevărată avere, cel puţin în lumea din care venea copila, un sătuc din Anzi, lanţul muntos care străbate America de Sud.

Din 2002, familia locuieşte într-un cartier din Lima, cunoscut ca „Micul Chicago”. Cotidianul britanic The Telegraph a vizitat zona în care locuieşte Lina Medina în 2002. La 68 de ani, femeia şi soţul ei stăteau într-o casă care stătea să cadă, aşteptând ajutor de la guvernul peruan, potrivit realitatea.net.

sursa

12 frăţiori, toţi talentaţi la dans! Când au intrat pe scenă au uimit pe toată lumea! Video
Articolul anterior
Armata nevăzută a femeilor divorțate
Articolul următor
Alte articole interesante