Mare atenţie! Fructe otrăvitoare, vândute drept afine

Din rea intenţie sau poate chiar din neştiinţă, o vânzătoare era să-şi pună clientul în mare pericol, vânzând bobiţe de soc, numite şi fructe de boz, drept afine. Bărbatul, din Constanţa, a postat pe contul personal de Facebook un mesaj, în care povestea cum era să se intoxice cu fructe de boz.

separator

rrrTotul s-ar fi întâmplat zilele trecute, în momentul în care acesta se afla la târg cu un prieten.

La un moment dat, a văzut-o pe vânzătoare. Femeia avea în față o găleată plină cu fructe ce păreau a fi afine, însă nu erau de fapt.

Având bobul diferit și, bineînțeles, un gust diferit de cel al afinelor, bărbatul și-a dat seama că e vorba de o escrocherie și a sunat la poliţie.fructe-toxice-vandute-drept-afine-in-oborul-din-constanta-daca-eu-reclam-ca-cineva-otraveste-populatia-ii-doare-in-150229_41879700

În realitate, „afinele” vândute erau fructe de boz.

Bozia sau Sambucus ebulus este o plantă cu miros neplăcut, cu flori albe și cu fructe negre de culoarea afinelor, acrișoare și extrem de toxice.tttt

Bozul este o plantă foarte utilizată pentru calităţile ei farmaceutice, dar numai în scopuri industrializate, acesta fiind rudă sălbatica a socului. Aşadar, mare atenţie la produsele naturiste vândute de către comercianţii ambulanţi!

Mai mulţi moldoveni, bolnavi din cauza infecţiilor luate din spitale!
Articolul anterior
A murit cel mai bătrân actor din lume!
Articolul următor
Alte articole interesante