Medic stomatolog, despre combinația fatală care poate duce la cancer oral

Medicul a vorbit în cadrul unui interviu despre cauzele cancerului oral. La fel ca majoritatea problemelor de dinți și gingie, și cancerul oral pare să se dezvolte tot din cauza igienei dentare precare și a viciilor.

separator
stomatolog

”Igiena dentară precară, fumatul și alcoolul reprezintă combinația fatală în ceea ce privește cancerul oral. Fumătorii au mucoasa foarte iritată pentru că aceasta trebuie să se reînnoiască des, iar când celulele se multiplică în acest ritm, e ușor ca una dintre ele să creeze o celulă canceroasă”, a declarat Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog.

Când vorbim de simptomele acestui neoplasm, medicul avertizează că orice excrescență, sângerare sau senzație de arsură în orice parte a cavității bucale, reprezintă un semnal major de alarmă și e momentul să mergi, de urgență, la dentist.

Tratarea cancerului oral se face, de obicei, prin operații care te pot mutila pe viață.

”Cancerul trebuie scos și trebuie lăsată și o marjă de siguranță de câțiva cm. Și dacă supraviețuiești, ce viață mai ai dacă vei fi nevoit să trăiești fără mandibulă sau fără limbă. De aceea prevenția e cea mai bună, adică să avem o igienă dentară corespunzătoare, să nu fumăm, să mergem regulat la medicul stomatolog”, a adăugat doctorul.

Sursa

O moldoveancă a ajuns de urgență la spital, după ce a fost înțepată de o albină
Articolul anterior
Moldovenii stabiliți în Canada au organizat festivalul ,,Ziua Limbii Române”
Articolul următor
Alte articole interesante