Medicii i-au dat şase luni de trăit, dar această femeie a alergat în fiecare zi la maratoane şi a învins cancerul!

Janette Murray-Wakelin, din Australia, are o poveste de viaţă uluitoare. În 2001 femeia a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer la sân. Când a aflat cumplita veste, Janette nu s-a descurajat, ea s-a ambiţionat să trăiască. Doar că a refuzat tratamentul din spital şi a început să facă zilnic sport intens.

separator
ryyunning-couple1

4449506-3x2-940x627,,Am refuzat să fac chimioterapie şi radioterapie’’, povesteşte femeia, care a început să facă zilnic mult sport şi să mănânce multe fructe şi legume, bogate în substanţe ce combat cancerul. Janette a consumat în special legume din familia cruciferelor (broccoli, varza de Bruxelles), sfeclă roşie, morcovi, roşii, mere, ardei graşi, ce conţin mulţi compuşi antioxidanţi şi luptă cu celulele canceroase în organism.

,,Citisem odata într-o sursă că, de fapt, cancerului nu îi prieşte mediul bogat în oxigen. Aşa că am început să fac foarte multă mişcare. Cu cât pompam mai mult oxigen în organismul meu, prin exerciţii fizice, cu atât era mai bine’’, spune femeia.

Janette era convinsă că boala ei nu va supravieţui într-un corp bine oxigenat şi puternic, iar metabolismul pus în mişcare şi intensificat o va ajuta să elimine rapid din organism toate produsele metabolice rezultate în urma activităţii celulelor canceroase, care în cele din urmă vor fi nevoite să cedeze şi nu vor putea să se dezvolte în corpul ei.

Janette a participat alături de soţul ei, Alan, la 366 de maratoane zilnice consecutive şi au stabilit împreună un record mondial. Ei au parcurs 15.782 de kilometri, la diverse maratoane în Australia.

w1200_h678_fmax
Janette-Murray-Wakelin-and-Alan-Murray-run-Townsville

Atât Janette, în vârstă de 65 de ani, cât şi soţul ei, în vârstă de 69, sunt de părere că dieta bogată în fructe şi legume şi faptul că au practictat intens activitate fizică au contribuit la vindecare. ,,Nu am absolut nicio îndoială’’, concluzionează femeia.

yyy1082138785

alte Articole interesante