Medicul a folosit un test de graviditate ca să-i depisteze cancer

Un tânăr de 19 ani din Marea Britanie avea dureri în prag, fapt pentru care s-a adresat la doctor. După mai multe investigaţii efectuate, medicul i-a stabilit diagnosticul cu ajutorul unui test de sarcină.

separator
Collage-300x144

Examenul radiologic pulmonar în cazul lui Byron Geldard arăta tumoare la plămâni. Nu era, însă, clar de unde provenea această tumoare. Atunci, medicul i-a cerut lui Byron proba de urină pentru testul de sarcină.

Testul a arătat rezultat pozitiv, iar diagnosticul lui Byron a fost confirmat – tânărul suferea de cancer testicular.

Cancerul testicular, potrivit specialiştilor, poate determina organismul să producă acelaşi tip de hormon, numit beta gonadotropina corionica umana (hCG), pe care placenta îl sintetizează şi în timpul sarcinii.

,,Hormonul sarcinii – hCG – este de multe ori, dar nu întotdeauna, produs de tumorile testiculare’’, spune dr. Danish Mazhar, oncologist la Cambridge University Hospital. ,,Atunci când este produs, hormonul poate fi folosit cu scop de diagnostic și monitorizare a bolii, iar în cazul lui Byron testul de sarcină a ajutat’’, adaugă doctorul.

Acum, după operaţie şi șapte luni de tratament, tânărul este liber de cancer şi a devenit ambasador pentru Teenage Cancer Trust.

      

2676530500000578-2986133-image-a-30_1425901133207

Fetiţa lui Pepe se va naşte în duminica Floriilor! Ce nume i-au ales părinţii
Articolul anterior
Se zvonea că ar fi amanta lui Ghimpu! De asta s-a lăsat de politică?
Articolul următor
Alte articole interesante