A mers la urgenţă pentru că avea durere de stomac şi lipsa poftei de mâncare. Medicul i-a extras însă acest lucru din apendice

Femeia, în vârstă de 26 de ani, a mers la doctor pentru că suferea de durere acută în abdomen, slăbiciune şi lipsa poftei de mâncare. Medicii au descoperit însă că în interiorul apendicelui se găsea o bucată de prezervativ.

separator

operatie-51Pentru ca investigaţiile medicale arătau prezenţa unui lichid în cavitatea abdominală, iar femeia avea durere acută în partea dreaptă a abdomenului, febră şi inapetenţă, medicii au decis să intervină operator pentru apendicită, după care au găsit în cavitatea acestuia bucata de prezervativ.

34A20FCB00000578-3610535-image-a-4_1464259928678Specialiştii au declarat că este primul caz semnalat, de acest gen şi urmează să îl  raporteze în revista Journal of Medical. Potrivit Daily Mail, femeia a recunoscut că prezervativul ar fi ajuns în stomac în mod accidental, prin alunecare şi înghiţire, dar că mai multe bucăţi din acesta au fost eliminate şi prin scaun. Medicii sunt de părere că prezervativul a fost fragmentat în bucăţi mai mici, în timp ce a traversat tractul digestiv.

Apendicele este un organ cavitar, rudimentar, ataşat de peretele cecului, porţiune a intestinului gros situată în partea dreaptă, inferioară a abdomenului.

Potrivit rapoartelor, anterior s-a întâmplat medicii să găsească șuruburi, monede, pietre, peri de la periuță de dinți, ace, dinți, fragmente de oase și păr de câine în cavitatea apendicelui, semințe de fructe și sâmburi, scobitori, capse. Unele obiecte pot rămâne în apendice ani de zile fără să prezinte simptome, raportează sursa citată.

Ce să faci ca să nu te îngrași în vacanță
Articolul anterior
Prima poză cu fiul Oliviei Furtună
Articolul următor
Alte articole interesante