Moldovenii îşi vând organele pe internet pentru câteva mii de euro!

În mediul on-line apar tot mai multe anunţuri cu moldoveni dispuşi să-şi vândă rinichii pentru câteva mii de euro, fără să conştientizeze că îşi pun sănătatea şi viaţa în pericol.

separator

oooO femeie de 31 de ani din raionul Hânceşti, a decis că singura soluţie pentru a-şi rezolva problemele financiare este să-şi vândă un rinichi. Aceasta a plasat un anunţ pe o reţea de socializare prin care roagă internauţii să-i găsească un cumpărător. Femeia spune că a plasat anunţul pe internet după ce a auzit întâmplător discuţia a doi tineri care vorbeau despre experienţa prin care au trecut, unul dintre ei povestind că îşi vându-se un rinichi şi ,,totul era bine”.

Tânăra îşi vinde organul cu 25 de mii de dolari. Este conştientă că riscurile sunt mari, dar speră că aşa îşi va rezolva problemele acasă, mama ,,suferind de paralizie, băiatul trebuie pregătit de şcoală”, scrie publika.md.

Din decembrie 2013, în Moldova este în vigoare o lege care prevede sancţionarea persoanelor care publică anunţuri privind vânzarea organelor. Este pedepsit atât cel care vinde, cât şi administratorul paginii web care a acceptat anunţul. Amenda ajunge până la şase mii de lei.Legislaţia permite prelevarea organelor doar de la oameni aflaţi în moarte cerebrală, cu acordul rudelor sau în cazul în care beneficiarul este membru al familiei.

Psihologii spun că oamenii care plasează astfel de anunţuri nu sunt informaţi cu privire la urmările unei intervenţii chirurgicale ilegale.

Maniacul sexual care-și arăta organele genitale în stradă a fost reținut!
Articolul anterior
Fiica Zinaidei Julea vine cu o replică pentru bârfitori: „Mămica e mai bine ca oricând”
Articolul următor
Alte articole interesante