Nou! O farfurie ce absoarbe excesul de grăsime din mâncare promite să lupte cu obezitatea

O nouă armă împotriva obezităţii este inventată de către un grup de experţi ingenioşi thailandezi. Este vorba despre o farfurie care poate să absoarbă excesul de grăsime din bucate şi împiedica astfel ingerarea grăsimilor în organism în timp ce este luată masa.

separator

CollageExperţii spun că farfuria este concepută special pentru mâncarea thailandeză, însă cu problema excesului de grăsimi în bucate nu se confruntă în lume doar bucătăria thailandeză. Acest aspect devine deja o ameninţare la nivel global.

Thailanda susţine că are o mare problemă cu obezitatea, având a doua cea mai ridicată rată de obezitate din Asia de Sud-Est.

Pentru că schimbarea obiceiurilor alimentare ale oamenilor este un lucru greu de promovat, experţii unei organizaţii non-profit, Fundaţia Thai Health Promotional, care promovează modul de viaţă sănătos, a inventat o farfurie care absoarbe excesul de grăsime din bucatele grase. Farfuria are pe fund o suprafaţă ca un burete ce abosarbe excesul de grăsime din tăiţei, sosuri, mâncare prăjită, încărcată în ulei. Potrivit dezvoltatorilor, cele 500 de găuri de pe fundul farfuriei pot absorbi 5,91 ml de ulei.

Chiar dacă este deocamdată un concept, organizaţia intenţionează să găsească parteneri pentru a produce în serie farfuria, dorind să lupte aprig cu incidenţa crescută a obezităţii în societate.

Anastasia Kvitko și-a etalat formele pe un câmp!
Articolul anterior
Sfaturi pentru femeile cu vagin strâmt
Articolul următor
Alte articole interesante