O asistentă medicală diagnosticată cu cancer a scris pacienților săi o scrisoare sfâșietoare

Lindsay Norris, o asistentă medicală de oncologie din Kansas, a început tratamentul de radio și chimioterapie după ce acum câteva luni a fost diagnosticată cu cancer rectal. Trecând prin chinurile tratamentului anticanceros, Lindsay a scris pacienților săi o scrisoare tulburătoare.

separator

povestea-sfasietoare-a-lui-lindsay-norris-o-asistenta-diagnosticata-cu-cancer-le-a-scris-pacientilor-o-scrisoare-tulburatoare-1024x914

După ce a născut cel de-al doilea copil, femeia a devenit conștientă de chinurile prin care trec pacienții sai. În luna septembrie, aceasta a fost diagnosticată cu cancer rectal.

În vârstă de 33 de ani, Lindsay este în primul stadiu al tratamentului și se împarte între munca de la spitalul oncologic și cei doi copii, relatează Daily Mail.

3ab32a6e00000578-3980060-image-m-26_1480374904302

Lindsay spune că nu a înțeles pe deplin prin ce trec pacienții săi până când nu s-a confruntat și ea cu boala.

„Dragă fiecare pacient de care am avut grijă, îmi pare rău. Nu am înțeles. Probabil că ai mers acasă deznădăjduit sub greutatea a ceea ce ți s-a spus. Probabil că ai stat în liniște și în neîncredere pentru ore întregi.

Poate că ai pretins că totul este în regulă la muncă sau în altă parte pentru că nu voiai să dai detalii și să păstrezi secretul.

Probabil că nici nu ai știut de unde să începei și mintea a mers în locurile cele mai întunecate. Acea zi a fost cea mai rea. Îmi pare rău ca nu am înteles până acum. Nu am înțeles cât de mult te-ai prins de fiecare cuvânt pe care ți l-am spus.

Nu am înteles cât de mult ai căutat pe internet. Să primesc tratamentul pentru că așa trebuie nu mă face să mă simt ca o eroină.

Nu pot să nu mă gândesc la toate întrebările pe care le-am primit de la pacienți și să nu ma întreb dacă am făcut suficient de mult ori dacă am spus ceva greșit vreodată”, a dezvăluit Lindsay.

sursa

Comisia Europeană va anunţa noi reguli privind ambalajele din plastic

Comisia Europeană va anunţa în zilele următoare noi reguli care vizează industria de ambalaje, de la capsulele de cafea şi până la sticlele din plastic de folosinţă unică, în încercarea de a reduce cantitatea de deşeuri generată, transmite Bloomberg.

Noile reglementări sunt destinate creşterii sustenabilităţii ambalajelor, una dintre principalele utilizări ale plasticului şi hârtiei, potrivit unui document de lucru consultat de Bloomberg. Ţările şi firmele din Uniunea Europeană vor trebui să se asigure că ambalajele utilizate de produsele de zi cu zi pot fi reciclate mai uşor sau sunt biodegradabile, transmite Digi24.

„O economie circulară a ambalajelor va ajuta la decuplarea dezvoltării economice de utilizarea resurselor naturale. Cantitatea de ambalaje a crescut mai rapid în ultimii ani decât venitul naţional brut, ceea ce a condus la creşterea emisiilor de CO2 şi a altor emisii poluante, precum şi la supra exploatarea resurselor naturale, a pierderii de diversitate şi la poluare”, se arată în documentul de lucru al Comisiei Europene consultat de Bloomberg.

Noile reguli ar urma să aibă ramificaţii de-a lungul mai multor sectoare, precum producţia de alimente şi fabricaţia produselor chimice. În Uniunea Europeană aproximativ 40% din cantitatea de plastic şi jumătate din cea de hârtie sunt utilizate la ambalaje iar designul lor face deseori dificilă reutilizarea sau reciclarea, scrie Agerpres. Măsurile ar urma să acopere o gamă largă de la abţibildurile de pe mere şi până la pungile de unică folosinţă.

Companiilor li se va cere să folosească cât mai puţine ambalaje, în timp ce ţările vor trebui să se asigure că 65% din totalul deşeurilor de ambalaje sunt reciclate până la finele lui 2025. Potrivit Bloomberg, noile reguli ar urma să fie adoptate miercuri, la pachet cu regulile privind certificatele de eliminare a carbonului.

Un expert în curățenie explică de ce nu trebuie să usuci niciodată hainele pe calorifer, nici măcar iarna

Un expert a avertizat împotriva folosirii radiatorului pentru a usca hainele, deoarece poate face mai mult rău decât bine pe termen lung. Hainele ude adaugă în mod inevitabil umiditate în aer, ceea ce crește riscul de umezeală.

Rebecca Bebbington, expert în consum la NetVoucherCodes, a explicat că procesul duce la mai multă umezeală în aer, ceea ce face ca perioada de uscare să fie mult mai lungă.

Înțeleg de ce fac oamenii acest lucru, dar de fapt crește umiditatea din aer, ceea ce nu este bine”, a adăugat ea. În schimb, încearcă să învârți hainele mai mult, să le spațiezi pe aerator și să folosești lumina naturală care intră”.

Un alt sfat simplu este de a da pur și simplu o centrifugare suplimentară rufelor. Doar încă zece minute în mașina de spălat va elimina și mai multă apă. Când scoți hainele din mașină, acestea vor fi puțin mai uscate înainte de a le pune pe aerator. Hainele ude adaugă în mod inevitabil umiditate în aer, ceea ce crește riscul de umezeală. Acest lucru trebuie evitat.

Cel mai rapid și mai simplu remediu este să deschideți pur și simplu o fereastră. Chiar dacă afară suflă o furtună, deschideți fereastra pentru a favoriza circulația aerului.

Variola maimuței a primit un nou nume. Anunțul făcut de OMS

Variola maimuței a fost redenumită de Organizația Mondială a Sănătății. Până în prezent, această boală a fost cunoscută și sub denumirea de „monkeypox”.

Alertă în Europa. Cazurile de variola maimuței s-au dublat în doar o zi -  Playtech Știri

Monkeypox a fost redenumită „mpox” de către Organizația Mondială a Sănătății, transmite Protv.ro.

„Ambele nume vor fi folosite simultan timp de un an, în timp ce „variola maimuței” este eliminată treptat”, a spus agenția globală, conform SkyNews.

Simptomele variolei maimuței variază, dar includ erupții cutanate, febră, frisoane, ganglioni limfatici inflamați, senzație de epuizare și dureri de cap. Printre simptome se mai numără și leziunile cutanate în zona genitală.

Până în prezent, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 45 de pacienți. Conform Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în total 15 persoane au fost vaccinate împotriva variolei maimuței.

Mască pentru un păr mai puternic și mai strălucitor!
Articolul anterior
Vinul spumant care trezește pofta de distracție
Articolul următor