O boală gravă depistată în rândul elevilor la un liceu din Capitală. Instituţia va fi supravegheată timp de un an de zile

Elevii de la liceul Mihai Eminescu din Capitală vor fi supravegheaţi de medici pe parcursul unui an şi asta după ce o elevă din clasa a XII-a a fost internată, la sfârşitul lunii aprilie, în Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie, fiind diagnosticată cu tuberculoză, informează publica.md.

separator

ttttAdolescenta a fost spitalizată în stare gravă în timpul vacanţei de Paşte.  În momentul internării tânăra avea astenie marcată, însoţită de febră, pierdere în greutate, tuse, senzaţie de sufocare, potrivit vicedirectorul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie, Vasilii Popa.

Imediat după spitalizarea elevei, sălile de clasă şi alte încăperi din liceu au fost aerisite şi dezinfectate. Şefa Direcţiei Educaţie a Capitalei, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb susţine că ,,Direcţia de învăţământ Botanica s-a implicat şi a dat detergenţi, pentru efectuarea curăţeniei generale, pentru dezinfectarea în întregime a instituţiei”. În acelaşi timp, toţi elevii au fost îndemnaţi să facă o radiografie pulmonară şi testul „Mantoux” pentru detectarea tuberculozei.

După ce au fost examinaţi toţi elevii liceului, medicii susţin că alte cazuri de tuberculoză nu au fost depistate, însă copiii vor fi monitorizaţi în continuare, întrucât boala poate apărea în decurs de un an de la infectare.

De la începutul acestui an, în instituţiile de învăţământ din municipiul Chişinău au fost depistaţi zece copii cu tuberculoză. Totodată, în fiecare an, până la 300 de minori din ţară sunt diagnosticaţi cu această boală, potrivit publica.md.

Iată cu cine seamănă fiul cel mic al interpretei Jasmin
Articolul anterior
Este incredibil ce a putut să scoată acest bărbat dintr-un bolovan de piatră!
Articolul următor
Alte articole interesante