O femeie a murit din cauza administrării altei grupe de sânge

Femeia ar fi murit după ce grupa de sânge i-a fost determinată incorect și i-a fost transfuzat sânge aparţinând altei grupe, decât cea pe care o avea.

separator

xxxxxIncidentul s-a întâmplat la Spitalul de Arşi din Bucureşti, iar personalul medical a recunoscut că a greşit transfuzia de sânge în cazul pacientei, iar femeia a murit o săptămână mai târziu.

Pacienta de 79 de ani a fost adusă la Spitalul de Arşi cu ambulanţa. Medicii spun că avea leziuni grave provenite de la muşcături de câine şi, pentru că se afla în şoc hemoragic, avea nevoie urgentă de o transfuzie de sânge. Şi i s-a făcut, doar că femeia a primit sânge din grupa A pozitiv în loc de grupa B, cea pe care o avea. Astfel, în câteva ore starea ei s-a agravat. A doua zi, medicii au început să îi administreze tratamentul adecvat.

„I s-a administrat o altă grupă decât trebuia. După un aşa incident, singurul tratament este să îi faci dializa. Trei şedinţe de dializă au avut, factorii biochimici se normalizaseră. Dacă lucurile ar fi mers normal şi nu ar mai fi avut şi altă boală,  79 de ani şi leziune gravă poate ar mai fi necesitat alte şedinţe de dializă”, a declarat Adrian Stanculea, directorul Spitalului de Arşi, pentru protv.ro

Deşi medicii au încercat să repare greşeala, femeia a murit şapte zile mai tarziu, în spital.

sursa

O celebră actriţă, mămică pentru a treia oară: „Frumoasa noastră fiică este aici!”
Articolul anterior
Medicii i-au spus că a pierdut copilul. După 7 luni s-a uitat pe podea şi…
Articolul următor
Alte articole interesante