O fetiță de doi ani a ajuns la spital după ce a înghițit pastile

Potrivit mamei, fetița a fost lăsată singură în bucătărie. În absența părintelui, aceasta a deschis dulapul și a înghițit mai multe pastile.

separator

dddMicuța în vârstă de 1 an și 11 luni a suferit intoxicație după ce a înghițit medicamentul în doze mari. Incidentul a avut loc ieri seara în Capitală, copilul fiind internat la Institutul Mamei și Copilului cu diagnosticul de intoxicație acută. Informația a fost confirmată pentru e-medicina.md de către medicii de la urgență.

”Potrivit mamei, fetița a fost lăsată singură în bucătărie pentru câteva minute. Aceasta a deschis dulapul și a înghițit 14 pastile. Este vorba despre comprimate care conțin vitamina D3 și calciu. De precizat, că o pastilă de D3+C conține 200 de unități internaționale de D3 și 500 mg de calciu. Evoluția tratamentului este pozitivă, iar fetița se simte mai bine”,  a declarat pentru sursa citată vicedirectorul Institutului Mamei și Copilului.

Excesul de vitamina D cauzează constipație, greață, vomă, diaree, deshidratare, pierdere în greutate, dureri de cap.

Supradozarea cu medicamente poate fi letală, de aceea părinții ar trebui să manifeste maximă vigilență atunci când e vorba de copii.

Cum au petrecut sărbătorile moldovenii din California
Articolul anterior
Află care sunt complexele și trucurile de frumusețe ale Verei Terentiev: “Evit să mă dau cu creme înainte de culcare”
Articolul următor
Alte articole interesante