O fetiţă de opt luni, cu tumoare pe creier, salvată de medicii moldoveni!

Fetiţa, din raionul Cantemir, a fost salvată de la moarte de o echipă de medici moldoveni, după ce a suferit o operaţie complicată de extirpare a unei tumori pe creier.

separator

ssssssIntervenţia chirurgicală, care a durat mai bine de patru ore, a fost efectuată la Spitalul pentru Copii din Capitală „Valentin Ignatenco”, la începutul acestei săptămâni de către o echipă de şase medici, condusă de doctorul habilitat, profesorul universitar Grigore Zapuhlîh, potrivit e-medicina.md.

Medicul a declarat că ,,intervenţia chirurgicală a fost efectuată cu ajutorul unui microscop performant, care a uşurat foarte mult munca specialiştilor, iar tumoarea intracerebrală a fost înlăturată în proporţie de 95 la sută’’.

Potrivit medicilor, copilul şi-a revenit la scurt timp după intervenţie, însă urmează o perioadă de recupereare, care ar putea dura câteva luni, timp în care fetiţa va trebui să facă mai multe sesiuni de masaj şi exerciţii.

Mama copilei, Svetlana Manalachi, susţine că iniţial a decis să plece în străinătate când a aflat de problema de sănătate a fiicei sale. Doar că în urma sfaturilor unor prieteni a decis să se adreseze specialiştilor moldoveni, iar acum nu regretă pentru nici o clipă pasul pe care l-a făcut.

 “Nu avea rost să mergem în altă ţară, unde avea să cheltuim în jur de 30-40 de mii de euro pentru operaţie, o sumă exorbitantă pentru familia noastră. Mai mult, multe spitale din afara ţării ne-au refuzat din cauza vârstei mici a copilului. Nu oricine s-ar fi apucat de această operaţie. De aceea suntem foarte mulţumiţi de munca medicilor noştri”, a declarat Svetlana Manalachi pentru sursa citată.

Grigore Zapuhlîh susţine că, de multe ori, există tendinţa de a merge necondiţionat la tratament în afara ţării, din cauza lipsei de încredere faţă de medicii moldoveni. Totuşi, profesorul universitar crede că fiecare caz trebuie abordat separat, iar părinţii sau rudele pacienţilor trebuie să apeleze în primul rând la specialiştii instituţiilor din ţară deoarece unele dintre acestea sunt dotate cu utilaje medicale performante.

Prințul Harry, cerut în căsătorie. Iată răspunsul lui
Articolul anterior
Părţi ale corpului pe care ar fi bine să le examinezi în fiecare zi!
Articolul următor
Alte articole interesante