O intervenţie chirurgicală de transplant de penis a fost efectuată în premieră în SUA

Un bărbat al cărui penis a fost îndepărtat din cauza cancerului a primit un penis de la un pacient decedat, devenind astfel primul american şi al treilea om din lume care a fost supus unui astfel de transplant.

separator

vvvvvOperaţia suportată de Thomas Manning, în vârstă de 64 de ani, a durat 15 ore, informează ziare.com, care citează New York Times. Intervenţia a decurs adecvat, iar medicii sunt optimişti în ce priveşte evoluţia staării de sănătate a bărbatului.

Medicii se aşteaptă ca pacientul să poată urina fără probleme în câteva săptămâni, iar în câteva luni să întreţină contacte sexuale. În ceea ce priveşte costurile unei astfel de operaţii, acestea se situează în acest moment la 50.000 – 75.000 de dolari în SUA.

Până la ce vârstă crește penisul!

Provocarea în prezento constituie găsirea unor medicamente care să micşoreze riscul ca ţesutul să fie respins. Deobicei, astfel de medicamente se iau timp îndelungat după transplant şi totodată efecte secundare severe. Operaţia a fost una experimentală şi face parte dintr-un program de cercetare ce are drept scop schimbarea calităţii vieţii veteranilor răniţi în conflicte, celor suferinzi de cancer sau celor care au supravieţuit unui accident în urma căruia au pierdut această parte anatomică.

În lume doar două astfel de transplanturi au fost făcute până în prezent, unul – eşuat în China, în 2006, şi altul – reuşit. în Africa de Sud, în 2014. În cel din urmă caz pacientul a devenit tată.

sursa

Primul om făcut în laborator. Când va lua viaţă
Articolul anterior
Ce este aditivul E441? Un reportaj video îţi prezintă adevărul din spatele etichetei multor dintre produsele alimentare
Articolul următor
Alte articole interesante