O lecție de iubire și loialitate: un câine își ajută stăpânul paralizat să supraviețuiască

Este una dintre cele mai emoționante povești de viață! Prietenia dintre un câine și stăpânul sau paralizat a făcut înconjurul internetului.

separator
o-lectie-de-iubire-si-loialitate-un-caine-isi-ajuta-stapanul-paralizat-sa-supravietuiasca-afla-povestea_size7

Poveasta lui Mr. Fu, un bărbat de origine chineză, paralizat de la brâu în jos, a cucerit o lume întreagă. În vârstă de 68 de ani, bărbatul trăiește pe străzi și nu își poate permite un cărucior cu rotile, așa că a fost nevoit să improvizeze unul pentru a se putea deplasa.

Deși are o vârstă înaintată, Mr. Fu nu s-a lăsat doborât de probleme sale și a continuat să muncească pentru a putea supraviețui. Acesta a rămas paralizat după ce s-a îmbolnăvit de poliomielită, iar din acel moment viața lui a luat o turnură tragică.

În preznet, Mr. Fu are alături de el un ajutor de nădejde: un cățel care îl ajută să se deplaseze. Animalul de companie împinge căruciorul improvizat pentru ca Mr. Fu să ajungă la muncă mai repede și pentru a-i ușura viața, efortul depus pentru punerea în mișcare a căruciorului fiind uneori peste puterile bărbatului.

Câinele își petrece majoritatea timpului alături de Mr. Fu, fiind acolo atunci când stăpânul sau are mai mare nevoie de ajutor. Mai mult, în zilele friguroase, câinele doarme împreună cu Mr. Fu pentru a-l feri de frig, scrie Huffingtonpost.com.

165 de persoane s-au îmbolnăvit de Covid-19 în ultima săptămână

Ministerul Sănătății al Republicii Moldova a prezentat informațiile cu privire la situația epidemiologică și vaccinarea împotriva Covid-19 în perioada 24-30 aprilie.

Covid Update: India sees further drop in infections, 6,660 cases reported  in 24 hrs | Mint

Așadar, în ultima săptămână au fost înregistrate 165 de cazuri noi de infecție, fiind efectuate 11 464 de teste.

O persoană a decedat din cauza Covid-19 în ultimele șapte zile.

În ultimele șapte zile au fost administrate 397 de doze de vaccin.

OMS, semnal de alarmă despre mutațiile Covid-19. Ce spun experții

Numărul deceselor cauzate de Covid-19 a scăzut cu 95% de la începutul anului, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), avertizând totodată că virusul circulă în continuare.

NEW: What's the 'Kraken' variant of COVID-19? And has it arrived in Clark  County?

Organizația a precizat că virusul nu este pe cale să dispară și că țările din întreaga lume trebuie să învețe să facă față consecințelor sale care nu sunt de urgență, cum ar fi efectele resimțite de unele persoane care au contractat boala în așa-numita versiune Covid-lung.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, a declarat că una din zece infecții se soldează cu o astfel de versiune, ceea ce sugerează că sute de milioane de persoane ar putea avea nevoie de îngrijire pe termen lung.

Cu toate acestea, „ne bucurăm foarte mult de scăderea continuă a numărului de decese raportate legate de Covid, care a scăzut cu 95% de la începutul acestui an”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă.

„Cu toate acestea, în mai multe țări se înregistrează o reapariție, iar în ultimele patru săptămâni 14.000 de persoane au murit din cauza acestei boli”, a mai spus el. După cum arată apariția variantei XBB.1.16, „virusul continuă să sufere mutații și este încă capabil să provoace noi valuri de infecții și decese”, a mai precizat Ghebreyesus, conform realitatea.net.

La rândul lui, cercetătorul Octavia Jurma susține că, în pofida tendinței globale, Asia de Sud-Est, unde XBB.1.16 „Arcturus” este dominant, înregistrează o creștere dramatică a numărului de decese cu peste 650% după mai multe luni de scădere sistematică, scrie adevarul.

Descoperire uluitoare despre oamenii cu ochi albaștri. Cum se explică că cei mai mulți dintrei ei locuiesc în Europa

Descoperire uluitoare făcută de oamenii de știință despre oamenii cu ochi albaștri. Această mutație genetică petrecută cu mult timp în urmă explică de ce numărul cel mai mare a posesorilor de ochi albastri sunt în Europa. Se pare că toți au același strămoș comun! Nu același lucru e valabil despre oamenii cu ochii verzi!

Adevărul despre această culoare a ochilor. Ce au în comun oamenii care au  ochi albaștri – Capital

Nu este un secret pentru nimeni că ochii albaștri sunt mai rari decât cei căprui sau negri, dar oamenii de știință au făcut abia acum lumină asupra modului în care au apărut, de fapt, ochii albaștri.

Se pare că toți oamenii cu ochi albaștri împărtășesc același strămoș, dezvăluire care îi face pe oamenii cu această particularitate să se simtă inconfortabil când se întâlnesc cu „frați” lor ancestrali.

Oamenii de știință știau că ochii albaștri sunt dați de o genă recesivă, dar când au cercetat de unde provin exact aceste gene, un studiu a descoperit că toate pot fi urmărite până la o singură persoană.

Toți oamenii cu ochi albaștri au un strămoș unic

Știm că oamenii cu ochii albaștri sunt mult mai rari decât cei cu ochii căprui, doar între 8 și 10% din populația lumii având această caracteristică.

Oamenii de știință au dezvăluit că mutația genetică provine de la un om singular care a trăit între 6.000 și 10.000 de ani în urmă.

Cercetătorii au încercat să descopere ce a cauzat această schimbare studiind gena OCA2, care determină nivelul de pigment maro din ochiul uman, timp de mulți ani.

Cu toate acestea, s-a dovedit că mutația genetică care are ca rezultat ochi albaștri provine de la o genă complet diferită numită HERC2, care stopează complet gena OCA2 și „diluează” maroul în albastru.

Nu același lucru e valabil despre oamenii cu ochii verzi

De unde știu biologii că totul se leagă de un strămoș comun? Pentru că fiecare persoană cu ochi albaștri are aceeași mutație.

Deși mai sunt încă multe cercetări de făcut, se crede că mutația s-ar fi putut răspândi atunci când oamenii au migrat din Africa în Europa, ceea ce ar explica într-un fel de ce în principal oamenii de origine europeană par să aibă ochi albaștri.

Descoperirea a fost făcută de o echipă de cercetare de la Universitatea din Copenhaga, scrie kanald.ro, potrivit Lad Bible. Studiul a analizat, de asemenea, variația altor culori de ochi mai puțin obișnuite, cum ar fi verdele, ceea ce a dovedit și mai mult ideea că o singură persoană are originea genei cu ochi albaștri.

Autorul studiului, profesorul Hans Eiberg de la Departamentul de Medicină Celulară și Moleculară, a declarat pentru Science Daily: „Persoanele care au ochii verzi pot fi explicate prin faptul că au o cantitate redusă de melanină în iris, ceea ce este foarte diferit de cazul celor cu ochi albaștri.”

„Din aceasta, putem concluziona că toți indivizii cu ochi albaștri sunt legați de același strămoș. Toți au moștenit același comutator exact în același loc din ADN-ul lor”, a spus omul de știință.

Ștefan Petrache ar putea rămâne pe drumuri!
Articolul anterior
Și-a spălat machiajul în semn de protest!
Articolul următor