O lecție de viață: povestea unui băiețel sau cât de crudă poate fi soarta

P

separator
ărinții lui Long, un băiețel de doar 6 ani, au murit de SIDA. Din păcate,  și el este purtăturul acestei boli, fapt pentru care a fost izolat de consăteni.

1

Long, supravețuiește singur cum poate în căsuța rămasă de la părinți. Are o mică grădină, găini, o pensie de 70 yuani (aproximativ 10 dolari)  și singurul prieten – un câine.

293625_600

Sătenii l-au izolat, iar școala din localitate refuză să-l primească, argumentând că nu-i poate oferi siguranța (părinții unor copii au amenințat că-l vor omorî, dacă-l văd în clasa odraslelor lor). Iar doctorul  din sat, de asemenea, refuză să-l trateze, fiindu-i frică să nu se îmbolnăvească.  Pe sărmanul băiat nu l-a luat în grijă nici bunica sa de 84 de ani. Adevărul e că aceasta vine periodic și-l ajută să îngrijească grădina.

293075_600

292165_600

Astfel copilul este nevoit să trăiască singur în căsuța părinților.  E o cocioabă fără ferestre, cu o sobă și fără alte comodități. La doar cei 6 ani ai săi, duce de unul singur toate treburile gospodărești. Are găini și grădină în care crește varză și ceapă. Singur își spală și gătește.

292554_600

De asemenea, mai primește  de la stat  medicamentele ce stopează dezvoltarea bolii.

Dar în lume mai există și oameni buni. Din când în când  cineva îi mai aduce pe ascuns hăinuțe, plapume vechi, mâncare. De exemplu, un bărbat i-a adus 20 kg de orez și 5 kg de tăiței.

292782_600

Băiatul, ca orice copil de vârsta sa, se joacă – cu mingea… de lemn, dar cel mai des cu câinele său.

Câinele este singurul membru de familie cu care doarme în același pat.

293295_600

Long, singur a învățat să scrie și să socoată, un bărbat îi aduce ziarul local o dată  pe  săptămână. Aceasta fiind singura lui legătura cu lumea din afară.

293798_600

Tango pasional sub apă (foto)
Articolul anterior
În sfârșit fac nuntă. După 12 ani de relație…
Articolul următor
Alte articole interesante