O mamă vegană, care şi-a hrănit bebeluşul de 11 luni doar cu nuci şi fructe, va fi cercetată penal!

Pentru că şi-a hrănit copilul de 11 luni numai cu fructe şi nuci şi i-a cauzat mai multe suferinţe, o mamă se confruntă cu acuzaţii pentru punerea în pericol a vieţii copilului.

separator

uuuuTânăra, de 33 de ani, avea obsesie pentru veganism şi îşi dorea că şi băieţelul ei să ducă acelaşi mod de viaţă ca şi ea. Familia tinerei crede însă că alegerile ei alimentare erau duse la extrem. În ochii lor, dieta devenise un pericol, nu mai era un stil de viaţă sănătos.

„Ea avea de gând să trăiască cu apă şi lumină solară” mărturiseşte sora tinerei pentru CBS Pittsburgh.

Atunci când femeia, în vârstă de 33 de ani, din vestul statului Pennsylvania, Elizabeth Hawk, a început să îşi hrănească copilul de 11 luni doar cu fructe şi nuci, acesta devenise din ce în ce mai palid.

elizabeth-hawk-kdka-vegan-child-starvation-casepng-a03d790473dfd57aBăieţelul dezvoltase o erupţie cutanată severă şi părea să fi pierdut controlul şi asupra abilităţilor motorii. Tânăra mamă a insistat însă că motivul ar fi fost o alergie, nu dieta.

Acest argument nu l-a convins pe fostul soţ, Jerry Hawk, care a luat copilul din custodia mamei şi l-a dus la o instituţie specializată din Fayette County. Copilul a fost dus apoi la spitalul din West Virginia.

Un medic a declarat, potrivit WKBN Pennsylvania, că lipsa de alimente nutritive a cauzat un „eşec de dezvoltare”, iar condiţia sa ar fi putut duce şi la un şoc septic.

Nu este inevitabil ca un meniu complet vegan să condamne copiii mici la boală sau chiar la înfometare, spun medicii. Părinţii trebuie să se asigure că un copil beneficiază de suficiente calorii şi că există un echilibru de nutrienţi.

Elizabeth Hawk se confruntă acum cu acuzaţii pentru că a pus în pericol copilul şi a fost eliberată la cerere. O audiere preliminară a fost stabilită pentru data de 14 noiembrie, raportează philly.com, citată de gândul.info.

De ce trebuie să te epilezi seara și să îți faci manichiura dimineața
Articolul anterior
3 reţete cu ridiche neagră
Articolul următor
Alte articole interesante