O violonistă a cântat Mozart în timpul intervenției chirurgicale pe creier. Video

Naomi Elishuv, o violonistă profesionistă care a făcut parte din Orechestra Națională Simfonică din Lituania, a fost operată pe creier în timp ce cânta Mozart. Ea a renunțat la carieră din cauza că îi trenurau mâinile. 

separator

Intervenția chirurgicală a avut loc într-o clinică din Israel. Afecțiunea a încheiat cariera femeii timp de 20 de ani, dar după operație aceasta va fi capabilă să cânte la vioară din nou, scrie Russia Today.

1

Operația a fost unică: Profesorul Yitzhak Fried, directorul secției de Neurochirurgie funcțională, care a operat-o pe Naomi, a spus că aceasta a fost prima dată când „a operat un pacient care cântă la un instrument muzical în timpul intervenției. Sunt atât de încântat că am avut oportunitatea de a ne bucura de un concert privat de la un muzician onorabil și foarte talentat”, a declarat acesta.

Fried a explicat că în timpul operației medicii au implantat și au poziționat un pacemaker pentru creier, cu electrozi, în zona în care creierul era perturbat. Aparatul emite impulsuri pentru a suprima tremurul, care a fost un obstacol în cariera de violonistă a lui Elishuv.

Pentru a plasa electrodul în locația potrivită, echipa medicală a avut nevoie ca pacienta să cânte la vioară în timpul operației.

„În timpul procedurii, pacienta nu a simțit durerea pentru că aceste zone ale creierului nu simț durerea”, a spus Fried.

Într-un video postat pe Youtube, din timpul intervenției chirurgicale, se observă cum Naomi cântă la vioară și la un moment dat strigă „Am control”, iar în cele din urmă cântă fără ca mâinile să îi tremure.

„Este păcat că am auzit despre operație de abia recent. În sfârșit mă întorc la viață”, a declarat Naomi pentru site-ul de știri israelian JNS.org.

„Cea mai mare dragoste a mea a fost cântatul la vioară, dar din păcate, până astăzi, a trebuit să mă descurc doar cu predatul. Tremuratul m-a împiedicat să cânt profesionist, iar acest lucru a fost greu pentru o femeie ca mine, care a fost obișnuită să cânte întreaga viață”, a mai spus Naomi.

 

Oana Cuzino divorțează. De ce Yoav Stern a dat-o în judecată!
Articolul anterior
În Evul Mediu aristocrații făceau baie doar de câteva ori pe an! De ce se temeau?
Articolul următor
Alte articole interesante