Pacientele, viitoare mame, au fost inseminate din greșeală cu sperma unui alt bărbat

Un scandal de proporții a izbucnit într-o clinică din Olanda, după ce s-a descoperit că în 26 de cazuri de inseminare s-a folosit material genetic și de la un alt bărbat, nu doar de la soții pacientelor, așa cum ar fi trebuit.

separator

gravida-31-740x360

Reprezentanții centrului au catalogat situația drept o „eroare umană”, iar autoritățile au început o anchetă.

26 dintre cuplurile care, în perioada aprilie 2015- noiembrie 2016, au ajuns la un centru din Utrecht, Olanda, s-au trezit implicate în situația fără precedent.

Reprezentanții clinicii se tem că femeile care și-au dorit să rămână însărcinate cu partenerii lor ar fi primit, de fapt, material genetic de la un alt bărbat. Se pare că totul ar fi fost posibil după ce echipamentul folosit pentru inseminare nu ar fi fost curățat.

„Ceea ce s-a întâmplat mai exact este faptul ca în tubul folosit a fost lăsat material genetic de la procedeul anterior, ața ca, în testele următoare a fost folosit probabil un mix de material genetic de la bărbatul anterior ți de la tatăl real.”

Clinica a făcut toate demersurile pentru a afla ce a dus la această eroare. Între timp, pacientele au fost anunțate de cele întâmplate.

13 dintre femei sunt însărcinate, iar unele dintre ele au născut deja.

sursa

Anul acesta NU va fi organizat un concert de Revelion în PMAN
Articolul anterior
O poză cât o mie! Mezina Liliei Ojovan, în brațele bunicii
Articolul următor
Alte articole interesante