Până unde poate merge cercetarea? Hibrizi om-animal crescuţi pentru transplant de organe

Potrivit discovery.ro, peste 123.000 de americani se află pe listele de aşteptare în vederea transplantului de organe şi mulţi altii la nivel global.

separator
cercetare

Pentru a aduce oferta la nivelul cererii de organe, câţiva oameni de ştiinţă de la diferite laboratoare lucrează, potrivit sursei citate, la creşterea artificială a organelor destinate celor care depind de ele. Problema de etică apare în momentul în care aflăm că organele sunt crescute în animale prin adăugarea celulelor stem umane în embrioni de porc şi oaie. Hibrizii aceştia sunt controversaţi pentru că nu ştim ce se poate întâmpla când introduci celule umane în embrionii altor specii. Vor dezvolta aceştia caracteristici specifice speciei noastre, poate chiar inteligenţa?

În ciuda controversei, unele laboratoare continuă munca de cercetare, mai ales că aceasta a fost uşurată de cele mai noi avansuri în tehnologia biologiei stem şi a tehnicii de editare genomică, cea din urmă permiţând modificarea genetica a porcilor şi oilor care nu pot dezvolta în mod natural anumite tipuri de organe şi ţesuturi. Oamenii de şţtiinţă injectează celule stem în embrionii acestor specii pentru a creşte în vederea dezvoltării organelor lipsa ce ar urma apoi recoltate.

Au existat până acum cel puţin 20 de sarcini hibride, scrie discovery.ro. Eforturile însă nu au avut ca rezultat crearea de organe, dar pavează drumul către acest obiectiv.

Cuplurile de acasă care au același domeniu de activitate!
Articolul anterior
Charlie Sheen a renunţat la tratamentul HIV
Articolul următor
Alte articole interesante