Patru obiceiuri ce îți prelungesc viața!

Potrivit unui studiu, atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor, câteva schimbări ale stitului de viaţă, pot scădea cu 80% riscul decesului.

separator
Patru obiceiuri ce îți prelungesc viața!

Exerciţiile regulate, menţinerea unei greutăţi corporale sănătoase, adoptarea dietei mediteraniene şi renunţarea la fumat – te vor feri de bolile coronariene şi coagularea depozitelor de calciu din arterele inimii,  reducând totodată riscul de apariţie a decesului pe o perioadă de 8 ani.

femeie_slabire1Oamenii de ştiinţă au monitorizat 6.200 de oameni timp de 8 ani.

„Cei care au adoptat cele patru comportamente sănătoase, au înregistrat o scădere a riscului de deces cu 80 de procente comparativ cu subiecţii în rândul cărora nu s-a întâlnit niciunul dintre aceste comportamente”, a declarat dr. Haitham Ahmed.

ce-trebuie-sa-stie-orice-femeie-care-vrea-sa-slabeasca_size1„Dinte toţi factori legaţi de stilul de viaţă, am constatat că evitarea fumatului joacă cel mai important rol în reducerea riscului de apariţie a bolilor coronariene şi a riscului de deces. De fapt, fumătorii, chiar dacă adoptau două sau chiar mai multe obiceiuri sănătoase, tot aveau o rată scăzută de supravieţuire, comparativ chiar şi cu nefumătorii sedentari sau obezi”, a adăugat coordonatorul studiului, Roger Blumenthal, cardiolog şi profesor în cadrul Hopkins University School of Medicine.

Oamenii de știință susțin că adoptarea acestor patru comportamente sănătoase reduce riscul de apariţie a desului din orice cauză, nu numai pe cel provocat de boli de inimă.

Sursa

Asemănări uimitoare între celebrităţi şi actorii care le-au dat viaţă în filme!
Articolul anterior
Cele mai inteligente vedete de la Hollywood!
Articolul următor
Alte articole interesante