Periajul dinților imediat după masă poate afecta grav dantura

Medicii stomatologii americani au constatat că spălarea imediată a dinților după consumul de alimente, face mai mult rău decât bine. Și asta pentru că periajul permite substanțelor acide să pătrundă mai rapid în smalțul dinților, astfel sporind procesul de deteriorare a acetora, informează Daily Mail.

separator
slider

Ei recomandă ca populația să nu se spele pe dinți timp de 30 minute după ce au luat masa, în special, dacă au consumat băuturi dulci carbogazoase sau acidulate.

Un grup de voluntari au participat la acest experiment. Aceștia au purtat probe dentare în gură. Astfel, după ce au fost testate diferite metode de igienă orală, cercetătorii au ajuns la concluzia că suprafața dentară nu a fost afectată în cazul nespălării imediate după consumul de alimente, în schimb cei care și-au periat dinții după ce au mâncat demineralizarea și deteriorarea dinților s-a petrecut mult mai rapid.

”Am ajuns la concluzia că pentru a proteja smalțul dinților, nu trebuie să ne periem decât după 30 minute de la consumul de alimente”, a conchis Președintele Academiei de Stomatologie Generală, doctorul  Howard R. Gamble.

Deşertul Danakil – cel mai nemilos loc de pe Pământ!
Articolul anterior
Cum îți dai seama dacă copilul tău se droghează?!
Articolul următor
Alte articole interesante