Planta care vindecă cancerul în 40 de zile?!

Se pare că o plantă necunoscută europenilor până de curând, care creşte în China, vindecă cancerul! Planta poartă un nume ciudat Lei teng gong („vița tunetului lui Dumnezeu”).

separator

lei_gong_tengAgitaţia în rândul medicilor şi a cercetătorilor a început după ce anumite studii de laborator au arătat că şoarecii bolnavi de cancer la pancreas s-au vindecat în 40 de zile atunci când li s-a administrat în mod regulat un compus pe baza acestei plante. Studiu realizat la Centrul pentru Studiul Cancerului din cadrul Universităţii din Minnesota arată că planta poate face cancerul să dipsară, scrie Ziarul Oval.

“Aceast medicament este absolut incredibil. Poate omorî celulele tumorii”, spune şeful cercetătorilor care s-a ocupat de acest proiect, Dr. Ashok Saluja.

chinese-doctorTotuşi, în China Lei teng gong este cunoscută de milenii şi ea este deja integrată din antichitate în reţetele de vindecare a unor afecţiuni grave, printre care artrita reumatoidă sau cancerul.

S-a constată că şi după încetarea tratamentului cu Lei teng gong, tumoarea canceroasă nu mai revine, aşa cum este de cele mai multe ori cazul cu tratamentele clasice ale medicinei moderne. Cercetătorii cred că substanţa principală care conferă aceste proprietăţi neobişnuite plantei chinezeşti este chiar triptolida, un compus care a fost identificat în urmă cu mai mulţi ani ca având un efect foarte puternic în lupta împotriva tumorilor canceroase.

Cine nu ne lasă să ne tratăm de cancer?

studiiDin păcate, la fel ca şi în cazul altor plante cu virtuţi deosebite, cum ar fi turmericul sau ghimbirul, o parte a comunităţii ştiinţifice este foarte lentă în ceea ce priveşte popularizarea cunoştinţelor despre noua plantă care ar putea salva sute de mii de vieţi anual. Motivul este simplu: marile corporaţii farmaceutice nu ar câştiga niciun ban dacă această plantă ar fi crescută în cantităţi foarte mari, deoarece atunci vindecarea fiinţelor umane care sunt bolnave ar fi foarte simplă şi nu ar costa aproape nimic, în comparaţie cu medicamentele foarte costisitoare.

Firmele de medicamente sponsorizează în schimb mii de studii false, care să demonstreze puterea şi eficiența noilor medicamente de pe piaţă. Vestea proastă este că, deşi studiile recente au demonstrat fără dubiu aceste calităţi extraordinare de vindecare ale plantei din China, marile firme farmaceutice plănuiesc scoaterea pe piaţă a unui medicament de sinteză care să conţină triptolida şi care, bineînţeles, se va vinde pentru o sumă exorbitantă de bani. Aceasta în timp ce planta chinezească este perfect naturală, se găseşte din abundenţă şi nu costă aproape nimic.

Sursa

Tina Turner a avut o căsătorie de coşmar!
Articolul anterior
10 lucruri pe care le poţi învăța despre sex din sport
Articolul următor
Alte articole interesante