Primul transplant de ficat din lume între două persoane testate pozitiv la virusul HIV a fost efectuat în SUA!

Şi pacienţii testaţi pozitiv la virusul SIDA-ei, ce suferă de boli de ficat şi rinichi în stadii avansate, ar putea acum să beneficieze într-un timp foarte scurt de noua şansă la viaţă. O echipă de medici americani a efectuat pentru prima dată în lume, o intervenţie de transplant de ficat între două persoane, ambele diagnosticate pozitiv la virusul HIV.

separator

32ACFE6A00000578-3515867-image-a-2_1459355815834

Intervenţia chirurgicală a avut loc la spitalul  Johns Hopkins School of Medicine din SUA, informează publicaţia Daily Mail

În luna februarie spitalul a primit aprobare pentru realizarea transplantului de ficat, de la un pacient donator, diagnosticat pozitiv la virusul HIV, unui altuia seropozitiv, iar asta după ce anterior medicii clinicii aceleiaşi au efectuat cu succes o intervenţie de transplant renal între alte două persoane testate pozitiv la HIV.

Profesorul de chirurgie de la Johns Hopkins University School of Medicine, Dorry Segev, a declarat că ambele operaţii s-au desfăşurat adecvat, iar starea de sănătate a pacienţilor în acest moment este bună.

,,Pentru spitalul nostru acest eveniment a fost unul special, dar şi mai important acesta este pentru pacienţii infectaţi cu HIV și care sufera de boli în stadiu terminal, acest lucru ar putea însemna pentru ei o nouă șansă la viață”, a menţionat profesorul Segev, pentru Daily Mail.

Posibilitatea efectuării intervenţiei de transplant, în cazul aceloraşi pacienţi, diagnosticaţi pozitiv la HIV, are scopul să poată facilita procedura de selecţie a potenţialilor pacienţi donatori.

Mai jos, secţiuni video din timpul operaţiei:

Mașina Stelei Popa a fost făcută praf!
Articolul anterior
Senzaţional! Această familie a putut să reunească şase generaţii de femei
Articolul următor
Alte articole interesante