Produsul periculos din casa ta! Îţi afectează creierul, plămânii, pielea, organele digestive

Pe lista ingredientelor se găsesc o serie de substanţe chimice periculoase, care, fie prin inhalare, fie prin contactul direct cu pielea, pot provoca un spectru larg de boli și afecțiuni, cei mai vulnerabili fiind copiii de vârstă mică.

separator

balsam-468x249

Folosit pentru a oferi hainelor spălate miros persistent şi prospeţime, balsamul pentru rufe expune de fapt organismul la diverse chimicale toxice, despre care probabil puţini au aflat.

Balsamul pentru rufe conține un cockteil de chimicale periculoase și parfum.

În special, acești agenți de parfumare sunt greu de eliminat de către organism odată ce pătrund în corp, întrucât formula lor chimică este concepută să persiste timp îndelungat, să penetreze cât mai mult ţesătura hainelor, pentru a avea efect de durată.

Ideea este că, aceste substanţe, pe cât de bine aderă pe rufe pe atât de profund aderă și de țesuturile celulare ale corpului!

Cantitatea și tipurile de solvenți folosiți, care controlează persistența parfumului, contribuie în mod direct la creșterea toxicității balsamurilor pentru rufe.

 Cele mai frecvente chimicale toxice din balsamurile pentru rufe sunt:

Alpha-terpineol – substanță toxică periculoasă, care provoacă probleme de sănătate, precum amețeli, dureri de cap, senzație continuă de foame, pierderi de memorie, amorțeli ale feței, dureri în gât și de-a lungul coloanei vertebrale.

Acetat de benzil – o substanță toxică ce a fost corelată apariției cancerului pancreatic. Vaporii emanați de această substanță irita ochii și căile respiratorii, și pot fi absorbiți și prin piele.

Alcool benzilic – poate genera simptome, precum tulburări ale sistemului nervos central, dureri de cap, greață, vărsături, amețeli și scăderi bruște ale valorilor tensiunii arteriale.

Cloroform – este o neurotoxină cancerigenă ce provoacă simptome imediate ale intoxicației cu cloroform, cum ar fi leșin, greață, dureri de cap, vărsături, amețeli, somnolență.

Linalool – un narcotic ce conduce la probleme respiratorii și lipsă de coordonare în mișcări.

sursa

Revoltător! „Fermă de bebeluși”, descoperită într-o maternitate din India. Cum erau vânduți copiii
Articolul anterior
Ce se întâmplă dacă bei cafea amestecată cu alcool
Articolul următor
Alte articole interesante