Renunţă la becurile economice, provoacă cancer!

Majoritatea moldovenilor folosesc becurile fluorescente pentru a reduce facturile la energia electrică. Adevărul e că s-au dovedit a fi economice, dar nocive pentru sănătate.

separator
cfls-uv

Cercetătorii de la Universitatea Stony Brook din New York au descoperit că aceste lămpi emit niveluri ridicare de radiaţii ultraviolete care acţionează negativ asupra pielii şi chiar pot cauza cancer.

Pentru a testa siguranţa acestor becuri, cercetătorii au expus pielea umană sănătoasă la acţiunea radiaţiilor emise de ele. Rezultatele experimentului au arătat că becurile economice emit mai multe radiaţii ultraviolete decât se credea. Acestea acţionează negativ asupra celulelor pielii. Iar o expunere mai îndelungată poate provoca chiar cancer. „Rezultatele (cercetării) au arătat că expunerea la aceste radiaţii poate provoca chiar moartea celulelor”, a subliniat Marcia Simon, dermatolog la Universitatea Stony Brook din New York.

Producătorii becurilor economice au emis o declaraţie prin care susţin că „nivelul de radiaţie UV emise sunt în normă”, iar becurile sunt sigure pentru a fi utilizate.

În plus, becurile fluorescente au cantităţi mici de mercur, un element toxic care poate provoca leziuni a celulelor nervoase, malformaţii la făt şi alte riscuri pentru sănătate, conform cercetătorilor.

Sursa

Elena Băsescu a născut prin cezariană o fetiţă!
Articolul anterior
Interpreţii luaţi prin surprindere de fotografi!
Articolul următor
Alte articole interesante